avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligata o sala de fitness sa tina inchis in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligata o sala de fitness sa tina inchis in zilele de sarbatori legale? (15 august, 30 noi etc)

Buna dimineata,

Este obligata o sala de fitness sa aiba sala inchisa in zilele de sarbatori legale, cum ar fi 15 august, Sf Andrei, 24 ianuarie etc? (Nu ma refer aici la Pasti si Craciun)
De la contabilitate ni s-a spus ca e neaparat sa o inchidem pe 15, ceea ce am si facut, dar clientii ne-au sarit in cap.
Care este solutia ca sa putem tine sala deschisa doar 8 ore (cate 4 ore pt fiecare angajat, dar platiti dublu)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 16 August 2017
In mod normal, in aceste zile nu se lucreaza .

In situatia in care se lucreaza, pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.


sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele libere legale date de guvern se platesc ? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna ziua. Doresc sa stiu daca zilele libere date de Guvern cum a fost ziua de Sf. Andrei, agajatorul ieste obligat sa o plateasca! Sunt agajat la o firma ... (vezi toată discuția)
15 august zi libera.... Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, in 15 august ne este imposibil sa dam liber datorita comenzilor pe care le avem de onorat, tin sa mentionez ca suntem o firma de productie, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez de la 1 aug. 2022 într-o instituție, iar ... IORDAN ELENA IORDAN ELENA Bună ziua! Lucrez de la 1 aug. 2022 într-o instituție, iar pe data de 15 august voi lucra o tură de 8 ore, în total în august 176 ore. Vă rog să-mi ... (vezi toată discuția)