avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare taxa de timbru

cine imi restituie taxa de timbru.....
Buna ziua....am si eu o nelamurire...am castigat un proces in care am platit o taxa de timbru in valoare de 1000 ron.judecatoria dispune restituirea catre mine a acestei taxe de timbru. cei de la firma care a pierdut procesul imi zic ca trebuie sa o ridic de la trezoreria unde am achitato.eu pe cine sa cred?
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
dorudrg, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 19:02, 16 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Această taxă de timbru a fost cerută pe calea unei proceduri de restituire taxa timbru? Sau a fost cerută ca cheltuială de judecată?

Dacă a fost restituită în baza unei cereri de restituire taxă timbru, atunci se aplică prevederile din OUG 80/2013 și Ordinul nr. 1918/2013/65/2014 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru și se restituie prin Trezorerie. (vedeți și acest articol www.avocatnet.ro/content/art... )

Dacă a fost cerută și obținută cu titlu de cheltuieli de judecată atunci se recuperează de la firma care a pierdut procesul.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar miklossh miklossh Am platit taxa timbru judiciar de 300 lei in vederea deschiderii unui proces pentru recuperarea taxei auto. Intre timp s-a aprobat recuperarea taxei fara ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru - restituire, procedura TudoracheCreola TudoracheCreola Am o hotarare jud definitiva prin care se dispune restituirea taxei judiciare de timbru. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru restituirea ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de timbru marfan marfan intr-un proces care s-a terminat cu \"respingerea actiunii de chemare in judecata\" am fost anuntat ca mi se returneaza taxa de timbru (4 milioane si ceva) pe ... (vezi toată discuția)