avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este necesar titlu de proprietate pe un teren aflat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este necesar titlu de proprietate pe un teren aflat inscris in cartea funciara din 1988?

Buna seara.
In 1988 s-a inscris in cartea funciara dreptul de proprietate asupra casei+gradinii de la tara a mamei mele si a unchiului meu. In 1994 cand a decedat mama mea s-a facut succesiunea, jumatatea mamei mele revenindu-mi mie. Acum, la decesul unchiului meu, notarul cere familei titlul de proprietate asupra gradinii (406mp) si asupra arator intravilan (4964mp). Acest titlu nu a fost solicitat deoarece pamantul apartinea deja familiei in 1990, deci nu face obiectul legii 18/1991 si a "legii lupu". As dori sa ma lamuriti de ce notarul cere asa ceva. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:20, 1 Octombrie 2009
Pentru ca o inscriere in cartea funciara nu valoreaza a titlu de proprietate.
Ce acte au fost depuse in 1988 la Cartea Funciara pentru intabularea casei, gradinii si a terenului intravilan? Pe baza caror acte de proprietate s-a dezbatut succesiunea dupa mama dvs in anul 1994?
pai pe notar nu l-ati intrebat:">?
Florentina Mihaela a scris:

Ce acte au fost depuse in 1988 la Cartea Funciara pentru intabularea casei, gradinii si a terenului intravilan? Pe baza caror acte de proprietate s-a dezbatut succesiunea dupa mama dvs in anul 1994?

In 1988 s-a facut succesiunea dupa bunicul meu, decedat in razboi, si traia bunica, mama, unchiu...nu stiu ce acte trebuiau depuse pe vremea aia.
In 1994 s-a facut succesiunea pe baza actelor care le are si acum matusa relativ la aceste proprietati , adica extrasul de carte funciara.
Nu am cerut titlu ca nu stiam ca trebuie cerut, pe de alta parte...in baza carei legi sa-l fi cerut?
Multumesc pentru atentie.
Sa fim seriosi, pe vremea comunistilor puteai avea in proprietate doar locuinta si cel mult 250 mp curte, cu acordul gratios la CAP-ului. Bineinteles ca trebuia sa solicitati reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 18/1991 sau 1/2000 sau 247/2005.
Mergeti la primarie si interesati-va de posibilitatea intocmirii documentatiei in vederea emiterii Ordinului prefectului pentru casa si curte, act care echivaleaza titlu de proprietate, conform legii 18/1991 rasmodificata:) Pentru a solicita aceast act, va trebui totusi ca mostenitorii unchiului sa obtina un certificat de calitate de mostenitor.
Si inca o intrebare: terenul intravilan de 4964 mp a fost intabulat in 1988?????? Cand, conform legislatiei in vigoare, afara de cei 250mp, restul apartinea CAP-ului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara act de proprietate. gigelas gigelas In 1968,mama a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila,prin care i s-a atribuit un teren de 1300 mp. in urma dezbaterii succesiunii,dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Cum pot cumpara terenul bunicului ala_ala05 ala_ala05 buna ziua! bunicului meu i s-a emis in anul 1994 titlu de proprietate, mentionez ca este numai numele lui trecut pe titlu si nu este ca mostenitor, ci pur si ... (vezi toată discuția)
Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)