avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara plătită la zi, Exista motiv de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara plătită la zi, Exista motiv de executare silita??

Bună ziua!
Fosta soție dorește sa mă execute silit, astfel încât sa i se livreze direct de către angajator banii de pensie alimentara!!.
1)Pot fi executat silit, în condițiile în care eu am platit integral pensia alimentara, din momentul pronunțării divorțului pana în prezent??
Contabilitatea unde lucrez, mi-a spus ca nu-mi poate opri 25% din venituri!!
Mulțumesc! !

Cel mai recent răspuns: filip2015 , utilizator 18:22, 17 August 2017
Se pare ca fosta sotie e sfatuita de un avocat care inca nu a citit Noul Cod de Procedura Civila, in vigoare de 4 ani jumate! Pe vechiul cod (ABROGAT!) sentintele pe pensie se trimiteau angajatorului, acesta fiind obligat sa retina si sa vireze. Evident, o obligatie in plus ptr angajator . Cf legii actuale, angajatorul nu mai raspunde decat in cazul in care este desemnat tert poprit in cadrul unei executari silite. Iar o executare silita presupune o creanta (datorie) certa, lichida si exigibila. Ori, daca dvoastra va platliti lunar obligatia, lipseste cel putin elementul de exigibilitate.
Daca refuza, nu il puteti obliga, era o favoare sa trimita in locul dvs.
totusi, cum s-a ajuns la discutia asta ? Am inteles ce vrea mama, cxe vrea agajatorul sau nu, dar de ce sa vrea sa va execute daca platiti la zi si ce a intreprins pana acum ?
1)Soția nu cunoaște venitul meu actual și vrea sa fie sigura ca primește 25%.
Considera ca nu-I dau toață suma și face demersurile necesare astfel încât angajatorul sa-i livreze pensia.
Situația este de toată jena ptr ea, deoarece eu în afară de pensie mai cheltui lunar cu copilul și alți bani pe care nu-I contorizează nimeni!!Copilul este aproape zilnic la mine după terminarea cursurilor.
2 Pe perioada verii, cat stă la mine aproxinativ 1 luna si noi 2 am fost plecați împreună la munte și la mare, banii cheltuiti se pot scădea din pensia alimentara pe luna respectiva?
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Poprire m_ariana m_ariana Buna ziua Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori . A trecut o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ayda9988 ayda9988 buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, ... (vezi toată discuția)