avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie excavare teren proprietate privata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie excavare teren proprietate privata

Buna ziua,
Suntem o societate privata care detine o halda de deseuri inerte pentru care avem autorizatie de mediu pentru exploatare - excavare, sortare, recuperare, depozitare, comercializare deseuri. Dupa recuperarea materialului valorificabil, urmeaza sa amenajam o halda ecologica in care vom depozita materialul ramas, care nu mai poate fi valorificat. In timpul exploatarii, s-a descoperit pe fundul haldei un strat de argila de grosime considerabila, din care am excavat o parte pentru a-l folosi la inchiderea viitoarei halde ecologice (strat deasupra haldei). Intrebarea mea este: mai trebuie o alta autorizatie de excavare a stratului de argila descoperit pe fundul haldei de deseuri? Nu este valabila autorizatia de mediu care include si excavarea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:14, 19 August 2017
Pentru halda respectiva ar trebui sa detineti un proiect tehnic in care sa se mentioneze, in baza unui studiu geologic efectuat anterior, adancimea de sapare/ excavare - pana la ce strat sa sapati.
Autorizatia de mediu o puteati obtine numai in baza acestui proiect. Daca in proiect scrie sa sapati si in stratul de argila, autorizatia de mediu pe care o detineti a tinut cont si de acest aspect.
Viitoarea halda ecologica va avea un proiect tehnic la care inca lucram in prezent si urmeaza sa obtinem toate actele de reglementare necesare, insa exploatarea haldei, respectiv activitatea de recuperare a materialelor din halda se efectueaza din 2003. Autorizatia de mediu pe care o detinem are ca obiect activitatea de recuperare a deseurilor si resturilor cod CAEN 3832, comert cu ridicata a deseurilor si resturilor cod CAEN 4677, alte activitati extractive cod CAEN 0899. Conform acestei autorizatii putem exploata intreaga cantitate de material depozitata in acest moment in halda. Ceea ce ramane dupa recuperarea materialului valorificabil, va fi depus in viitoarea halda ecologica. Inchiderea haldei ecologice se va face conform Ordinului 757/2004 privind aprobarea Normativului tehnic privind depozitarea deseurilor. La inchidere, peste deseurile depuse in halda ecologica se va aplica un strat de sustinere format din pamant excavat si alte materiale. Dorim sa colectam acest pamant excavat de pe terenul haldei eliberate de deseuri. Alte activitati extractive cod CAEN 0899 ne poate da dreptul de excavare pentru a obtine acest pamant de care avem nevoie la inchiderea viitoarei halde ecologice sau este obligatorie obtinerea Autorizatiei de excavare?
Pentru a nu risca o amenda usturatoare, ar fi bine sa intrebati agentia de mediu care v-a eliberat autorizatia, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Un studiu geologic al terenului ar putea prezenta situatia panzei freatice din zona, iar dvs. adancind sapatura puteti patrunde in straturi care descoperite (prin escavare) pot fi afectate decisiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excavari ilegale buna ziua, pe un teren arabil, extravilan cu o suprafata de 5000mp(mostenire) ... dr@gos dr@gos Buna ziua, Pe un teren arabil, extravilan cu o suprafata de 5000mp(mostenire) am vrut sa infiintez o livada; cand firma de topo a venit la trasare am realizat ... (vezi toată discuția)
Vanzare deseuri - necesitatea unei autorizatii de mediu gabrieladina gabrieladina Am nevoie de autorizatie de mediu,in stiuatia in care firma mea,al carui obiect principal de activitate este comercializarea materialelor de constructii vinde ... (vezi toată discuția)
Cod caen? Denisa Stanca Denisa Stanca Ce cod CAEN trebuie sa folosesc dac vreau sa deschid un centru de colecatre fier vechi ? :-/ Nu reusesc sa-mi dau seama #-o (vezi toată discuția)