avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare investitie asigurare viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare investitie asigurare viata

Buna seara, as dori cateva informatii legate de o asigurare de viata. Am o asig de 6 ani si acum m-am convins ca nu merita. Vreau sa renunt la ea, dar am inteles de la reprezentant ca voi primi mult mai putin decat am investit -pana in 60%. Cum as putea sa recuperez cat mai mult? Exista ceva reglementari legale in acest sens?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 14:11, 19 August 2017
Buna ziua,
Din pacate, in majoritatea cazurilor, atunci cand se cumpara o asigurare de viata gandul zboara neaparat la profit, la investitie . etc (e drept ca agentii de asiguarari vand profit). O asigurare de viata inseamna protectie, a asiguratului si a familiei acestuia in cazul in care in viata asiguratului intervine o situatie dificila din punct de vedere medical.
Nu vreau sa fac aici o prezentare detaliata a ceea ce inseamna o asigurare, dar din pacate clientul se pare ca nu primeste suficiente informatii la incheierea contractului.
Este foarte interesant ce inseamna din pct dv de vedere ca dupa sase ani ati realizat ca nu merita, si de aici putem discuta concret....
Chiar daca am mai detaliat si in alte postari voi repeta: o prima de asigurare are doua componente ;
- prima de baza , care se capitalizeaza si timp aduna si ceva profit , vorbim aici de dobanda tehnica garantata cat si participarea la profit din diferenta obtinuta de companie
- clauzele suplimentare ( clauzele medicale, scutirile de la plata primelor, clauzele de deces), prime care nu se capitalizeaza.
Da, dupa sase ani de plata , conform tabelului pe care il aveti in contract, valoarea de rascumparare este undeva la aprox + - 50% din suma depusa pentru capitalizare.
Sanse sa obtineti mai mult decat ceea ce scrie in contract? NU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare, valoare de rascumparare mica Claudia dinca Claudia dinca Buna ziua ,din păcate acum 3 ani am făcut o asigurare la argon prin care cei de la Banca Transilvania m au asigurat ca după 3 ani pot scoate suma ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita de asigurare de studii debut 18 ela76 ela76 In oct.2008 am facut o polita de asigurare de studii Debut 18 pentru baietelul meu care avea atunci 2 ani si ceva, urmand ca la 18 ani sa primeasca suma de ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de viata ContSters52476 ContSters52476 Sotul meu a avut o asigurare de viata care a expirat pe 23 septembrie 2009. In luna august a descoperit o tumoare cervicala care s-a dovedit a fi cancer si i-a ... (vezi toată discuția)