avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele libere saptamanale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele libere saptamanale

Buna ziua. Am si eu o mica nelamurire.
Saptamana aceasta in zilele de luni si marti sotia mea a fost planificata liber urmand ca in perioada de miercuri-duminica sa isi desfasoare activitatea la locul de munca.
Marti, intrucat i s-a facut rau, a fost internata in spital, si i s-a prescris concediu medical pana miercuri, saptamana viitoare.
Sotia a dus la locul de munca concediul medical, deci se intelege ca sefii ei stiau perioada in care va fi in concediu, cu toate astea pentru saptamana viitoare a fost planificata marti si miercuri libera(perioada in care se afla in concediu medical), urmand ca in perioada joi-duminica sa lucreze.
Nu am reusit sa ne dam seama din codul muncii daca, din cauza ca in saptamana aceasta a avut liber luni si marti dupa care restul saptamananii a fost in medical se considera ca a avut de fapt 4 zile libere(respectiv luni si marti si sambata si duminica din perioada cu medicalul), si ca drept urmare, saptamana viitoare sa nu mai aiba dreptul la liber.
De asemenea in aceasta luna nu a avut nici macar o zi libera sambata sau duminica, desi in codul muncii am vazut stipulat ca este obligatoriu macar 2 zile de sambata si duminica libere in fiecare luna
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
bozzont, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 18 August 2017
Concediul medical nu are nicio legatura cu zilele libere , chiar daca se suprapune cu ele intr-o saptamana .... in saptmana urmatoare sotia dvs va trebui sa aiba 2 zile libere de repaus saptamanal, conform Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de luni pana vineri si ei ma cheama la munca sambata....... adios3280 adios3280 Buna ziua Am si eu o mica intrebare. Situatie este putin complicata. Am avut concediu medical de luni pana joi si vineri concediu de odihna. Acum ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)