avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit 1% pe venit (micro) pe trimestrul III?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit 1% pe venit (micro) pe trimestrul III?

Buna ziua,

Doresc sa pun si eu in vedere urmatorul lucru. Contabilul mi-a comunicat ca voi plati impozit 1% din venit (firma este micro) pentru toate facturile din trimestrul III, chiar daca firma va avea angajati doar incepand cu data de 28 august 2017 (practic doar pentru o luna din acest trimestru). Mentionez ca am facturi incasate pe parcursul fiecarei luni a trimestrului acesta. Mi se pare cam improbabil sa platesc si la facturile de dinaintea angajarilor tot 1%. Ma poate ajuta cineva?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 21:36, 28 Septembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concomitent cu măsura majorării plafonului, OUG nr. 3/2017 introduce o cotă de impozitare de 1% pentru microîntreprinderile care au cel puţin un salariat angajat în baza unui contract de muncă, în condiţiile în care, până acum, întreprinderile cu un singur salariat aplicau o cotă de impozitare de 2%.
În continuare, microîntreprinderile care nu au nici măcar un salariat vor aplica o cotă de impozitare de 3%, la fel ca până acum.
Totuşi, condiţia se consideră îndeplinită şi în cazul microîntreprinderilor care:
au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parţial dacă fracţiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;
au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remuneraţia acestora este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
MULTUMIT?
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns. Nu m-ati lamurit cu partea a doua: pe trimestrul III al acestui an am facturi in fiecare luna (iulie, august, septembrie), iar angajati am abia incepand cu data de 18 august. Voi plati 1% si la facturile din luna iulie si la cele din august de dinaintea angajarilor? Asta era subiectul care ma interesa mai tare, fiindca despre restul am citit prin multe locuri si am priceput despre ce este vorba. Daca aveti un raspuns si pentru acest aspect, v-as multumi foarte mult. O zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
anelisagreeb, utilizator
Trebuie sa cititi norma de aplicare a codului fiscal, care zice asa:
"3) În aplicarea prevederilor art. 51 alin. (5) și (6) din Codul fiscal se au în vedere următoarele reguli:

a) în cazul în care, în cursul unui trimestru, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare se aplică în mod corespunzător, având în vedere numărul de salariați existent la sfârșitul ultimei luni a trimestrului respectiv; (aici va incadrati dvs)

b) pentru microîntreprinderile care au un salariat și care aplică cota de impozitare prevăzută la art. 51 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, al cărui raport de muncă încetează, condiția referitoare la numărul de salariați se consideră îndeplinită dacă în cursul aceluiași trimestru este angajat un nou salariat; noul salariat trebuie angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni;

c) pentru microîntreprinderile care nu au salariați, în situația în care se angajează un salariat, în scopul modificării cotelor de impozitare prevăzute la art. 51 alin. (1) din Codul fiscal, salariatul trebuie angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni."

PS: nu mai fiti asa de suspicios, nu toti contabilii sunt niste incompetenti...asta daca nu cumva dvs "tineti" contabilitatea....;))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul imp micro stela chelner stela chelner Buna ziua, La calculul impozitului pe micro. , contractul de munca pe perioada determinata este valabil ca si cel pe perioada nedetrminata? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozit micro turturea turturea Daca in 2 decembrie 2019 a plecat singurul salariat pe care l-am avut, in cat timp trebuie sa angajez un salariat pentru a plati in continuare un impozit de ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere 2016 adi02ro adi02ro buna ziua ! am urmatoarea speta la societate: la 01.01.2016 aveam 3 salariati -1 salariat cu 8 ore/zi nedet., 2 salariati cu 4 ore/ zi cim determinat , in ... (vezi toată discuția)