avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plată concediu de odihnă ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plată concediu de odihnă ?

Bună seara,

Luna aceasta, un coleg din departament nu a primit drepturile salariale din luna iulie, pe motiv că mai este angajat pe baza unui contract de muncă pe perioadă nedeterminată, în alt domeniu. Dl jurist i-a povestit că în urma unei ordonanțe din decembrie 2016, se dau drepturile salariale doar unde angajatul are "baza".
În situația lui sunt mai mulți colegi, ce au două contracte de muncă, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată. Precizez că un contract de muncă este la o instituție artistică, iar cealaltă în învățământ.

În anii precedenți, colegii care aveau 2 contracte de muncă au primit drepturile salariale de la ambele instituții în această perioadă, anul acesta a intervenit modificarea, fără o notificare scrisă.

Ce se poate face in această situație ?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
cain2k, utilizator
Cel mai recent răspuns: cain2k , utilizator 18:16, 9 Mai 2020
Bună seara,

Art. 3, alin. 1 din HG 250/1992 s-a abrogat, conform Legii nr. 31/ 2020, publicată în Monitorul Oficial azi, 1 aprilie, Partea I, nr. 271.

Articol unic. – Alineatul (1) al articolului 3 din Hotărârea
Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale
salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific
deosebit şi din unităţile bugetare, republicată în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 118 din 13 iunie 1995, cu modificările ulterioare,
se abrogă.


Art. 3, alin. 1 din HG stipula:

Art. 3
(1) Salariații care îndeplinesc prin cumul, pe lângă funcția de bază, cu o normă întreagă, o altă funcție, au dreptul la concediul de odihnă plătit numai de la unitatea în care au funcția de bază. Unitatea în care salariații cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealaltă unitate.


Mai există restricții pentru acordarea indemnizației de concediu pentru cei care cumulează funcții în sistemul bugetar ?

Mulțumesc !

Cornel Vasile a scris:

Pentru sectorul bugetar HG 250/1992 se aplica cu prioritate fata de Codul Muncii.


Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
cain2k, utilizator
In aceste conditii, nu mai exista restrictii.
Mulțumesc ! Acum cei din sistemul bugetar se lovesc de Art. 3, alin. 3 din HG 250/1992, respectiv:

(3) Salariații care cumulează, la unități diferite, fracțiuni de normă care depășesc o normă întreagă, își aleg unitățile de la care beneficiază de concediu de odihnă, în așa fel încât drepturile cuvenite potrivit acestuia să nu depășească pe cele cuvenite salariaților încadrați cu o normă întreagă.


Cum interpretați această prevedere ? Este vorba de salariații care îndeplinesc prin cumul același tip de muncă, prin fracțiuni de normă, și doar la unități diferite ? Ce se întâmplă cu angajații care au o normă întreagă și prin cumul o fracțiune de normă, la aceeași unitate/ unități diferite, realizând același tip de muncă (secretar, contabil, IT-st) ?

Întrebări și întrebări ...

Mulțumesc !

Cornel Vasile a scris:

In aceste conditii, nu mai exista restrictii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
cain2k, utilizator
Art 3 alin 3 din HG 250 este abrogat prin Legea 31/2020
Prin legea nr. 31 din 2020 este abrogat art. 3, alin.1 din HG 250/1992. Art. 3 alin.3 este în vigoare.

Mulțumesc !

emil6702 a scris:

Art 3 alin 3 din HG 250 este abrogat prin Legea 31/2020

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preot angajat la cumul- zile concediu de odihna scoalahomocea scoalahomocea Am urmatoarea problema la o scoala. Preotul este incadrat la cumul, avand 9 ore in incadrare(0,50 norma). Conform normelor metodologice nr. 34.232/9.06.1998 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cf hg 250/1992 Camelia Bianca Camelia Bianca Buna ziua, Va rog frumos daca poate sa-mi raspunda cineva la urmatoarea dilema: O persoana angajata intr-o institutie publica, este nominalizata in echipa de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la cumul mic57 mic57 Am un CIM cu jumatate de norma, in cumul. Angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediu de odihna platit pe motiv ca acesta se acorda numai la functia de baza. ... (vezi toată discuția)