avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna la cumul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna la cumul

Am un CIM cu jumatate de norma, in cumul. Angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediu de odihna platit pe motiv ca acesta se acorda numai la functia de baza. Invoca Hotararea de guvern 250/1992. Este corect? Adica, in perioada concediului de odihna platit la functia de baza trebuie sa iau concediu fara plata la cumul ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
mic57, utilizator
Cel mai recent răspuns: mic57 , utilizator 11:52, 12 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 250/1992
art.3
(1) Salariații care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma întreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihnă platit numai de la unitatea în care au functia de baza. Unitatea în care salariații cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate.
....

HG 250/1992 este aplicabila numai in sectorul bugetar.
Am inteles. Daca in anii trecuti am primit totusi concediu de odihna, atunci trebuie sa returnez sumele corespunzatoare? Exista un termen de prescriere in care angajatorul poate sa ceara banii inapoi?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Maxim 3 ani.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna la cumul de functii Lanivia2001@yahoo. com Lanivia2001@yahoo. com Buna ziua ! Sunt angajata cu 1/2 norma , intr-o unitate ,cu cumul de functii. Avnd concediu de odihna la functia de baza, am facut cerere si unde sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna sofronieroxana sofronieroxana Buna ziua asi dori o lamurire in cazul acordarii concediului de odihna pentru angajat cu cumul de functii in aceesi unitate si in alta unitate. La functia unde ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii laszlorobert laszlorobert Buna seara, la cumul de functii beneficez de concediu de odihna platita , mentionez ca nu cumulezi la acelasi angajator , sunt doua institutii separate fara ... (vezi toată discuția)