avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 p.v. de punere în posesie pe acelaºi amplasament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 p.v. de punere în posesie pe acelaºi amplasament

Deţin un proces verbal de punere în posesie din 2005 (semnat de primar, secretar, reprezentantul Ocolului silvic, topograf, reprezentant legal al proprietarului) şi nici până în prezent nu mi-a fost emis titlu de proprietate. Am făcut numeroase adrese la comisia locala de fond funciar prin care solicitam să-mi comunice dacă documentaţia a fost înaintată Comisiei Judeţeane de fond funciar pentru emiterea titlului de proprietate, dar nici un răspuns.
M-am adresat instanţei de judecată şi am solicitat obligarea Comisiei Judeţene să îmi emită titlul de proprietate. Comisia Judeţeană se apără susţinând ca nu a primit de la Comisia Locală nici o documentaţie şi că potrivit unei adresa a Comisiei Locale pe acelaşi amplasament au fost emise titluri de proprietate altor proprietari, solicitând introducerea în cauză a comisiei locale.
Ce pot face în această situaţie? Pot solicita în aceeaşi acţiune să prezinte, comisia locală, procesele verbale pe baza cărora s-au emis titlurile de proprietate altor proprietari pentru a verifica data (anterioară sau posterioară procesului meu verbal de punere în posesie) precum şi existenţa semnăturilor de pe acele p.v. de punere în posesie pentru că mi-e greu să cred că primarul, secretarul si reprezentantul ocolului silvic (fiind vorba de teren forestier) pot semna două p.v de punere în posesie pe acelaşi amplasament. De asemenea, pot solicita tot prin aceeaşi acţiune anularea titlurilor de proprietate deja emise.
Vă mulţumesc şi mi-aţi fi de mare ajutor dacă m-aţi putea ajuta!
Sunt eu prea nerăbdătoare să clarific această situaţie sau nu am postat unde trebuie? Îmi cer scuze că vă tot stresez, dar caut o soluţie!
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
Katri, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 19:57, 1 Octombrie 2009
Nu este un lucru rar sa fie emise adeverinte/procese verbale de punere in posesie pentru suprafete care se suprapun.
Pe de alta parte cred ca o solutie posibila ar fi aceea de a verifica titlurile de proprietate care se sustine ca au fost emise deja.
Pentru a afla date despre ele puteti solicita un extras de carte funciara de la oficiul de cadastru. -asta daca proprietarii si-au intabulat dreptul-. Apoi in masura in care din date ar rezulta ca au fost emise titluri in conditiile in care ar fi incidente disp. art. III din Lg. nr.18 ..... ati putea solicita anularea acestor titluri.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate/punere in posesie banumihaela banumihaela Ziua buna, in urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive prefectura x a fost obligata la eliberarea titlului de proprietate pe vechiul amplasament ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie a unei paduri danielnicola danielnicola te as ruga sami zici cum se procedeaza pentru punerea in posesie a padurii .mentionez ca mi sa dat un titlu de proprietate dar numai pe o parte din padurea ce ... (vezi toată discuția)
Intervenient principal fond funciar cristi7848 cristi7848 Am achizitionat un teren in anul 2007 de la mostenitorii proprietarului care avea terenul in urma unui titlu de proprietate conform legii nr.18/1991.In urma cu ... (vezi toată discuția)