avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aplicare act normativ
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aplicare act normativ

Buna seara.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil ca un act normativ, respectiv o ordonanta de urgenta, sa fie aplicabila la o data anterioara publicarii sale in Monitorul Oficial.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 25 August 2017
Nu este posibil asa ceva.

Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legislatie ssm marianadavid marianadavid Modificarile facute prin Hotărârea Guvernului nr. 767/2016 au intrat deja in vigoare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Intrarea in vigoarea a unei legi mihaelacojocaru mihaelacojocaru Daca o lege intra in vigoare intr-o zi nelucratoare, se aplica din aceasta zi sau din prima zi lucratoare? (vezi toată discuția)
Aplicare lege fara norme vladiana vladiana Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea speta : o lege (publicata in M.Of.) de aprobare a unei OG- prin care se modifica o alta lege si pentru care urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)