avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota TVA de 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota TVA de 5%

Buna,
Am urmatoarea situatie. Se achita un avans la un antecontract avand ca obiect un apartament, cu termen de semnare peste 6 luni. Pretul este exprimat in EURO, si nu am garantia ca la momentul semnarii va fi sub 450.000 lei...
Mai pot incasa, in aceste conditii, TVA de 5% la suma achitata cu titlu de avans? Cum vedeti, in cazul asta, normele de aplicare a art. 291, alin (3), lit c, pct. 3?

(6) Persoanele impozabile care livrează locuințe vor aplica cota de 5%, inclusiv pentru avansurile aferente acestor livrări, dacă din contractele încheiate rezultă că la momentul livrării vor fi îndeplinite toate condițiile impuse de art. 291 alin. (3) lit. c) din Codul fiscal și sunt în posesia declarației prevăzute la alin. (5).

Alte discuții în legătură

Tva la cumparare imobil in 2022, semnat antecontract. incepator112 incepator112 Buna ziua. Cumparare imobil in 2022, semnat antecontract. Ultima transa achitat in martie 2023. Se presupune sa fie intabulat la sf 2023. Compania consctr ma ... (vezi toată discuția)
Tva contract rezervare apartament SaraK SaraK Buna, Intr-un Contract de Rezervare, avem: [i]3a. Prețul ferm și irevocabil al Apartamentului este de .................. lei (..................) TVA 5% ... (vezi toată discuția)
Ce tva se aplica la un avans pentru o locuinta noua alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA. CAUZL MEU ESTE URMATORUL: VREAU SA ACHIZITIONEZ UN APARTAMENT NOU CARE VA FI DAT IN FOLOSINTA ANUL ACESTA,PENTRU ACEST LUCRU MI SE CERE UN AVANS ... (vezi toată discuția)