avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate iesi din indiviziune ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate iesi din indiviziune ?

Buna ziua,

Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de instanta de judecata.
Cum se poate face iesirea din indiviziune ?
Pot merge cu hotararea definitiva de partaj la Oficiul de Cadastru sa modifice in Cartea Funciara actele casei astfel incat sa fiu eu unicul proprietar si sa se mentioneze undeva ca am de platit o sulta catre el ?
Mentionez ca buna intelegere (incheierea unei tranzactii de comun acord) nu este posibila, nu vrea...eu sunt reclamantul.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:03, 2 Octombrie 2009
Nu conteaza calculele facute de dvs.....conteaza de dovezi prezentati in instanta ca sa sustina calculele facute.
Daca se demonstreaza ca ati avut o contributie mai mare la achizitionarea apartamentului, acesta va este atribuit dvs si veti fi obligata sa achitati sulta celuilalt coproprietar. Inscrierea in cartea funciara se face in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa coproprietari indra28 indra28 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Coproprietarii A si B detin un imobil.B a deschis actiune de partaj si a obtinut o hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)