avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... supralegalizare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

supralegalizare

Buna seara, vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, spuneti mi va rog pasii supralegalizarii pentru ca actele lui sa fie recunoscute in Romania. Din cate stiu, are nevoie de stampila de la primaria lui, prefectura, MAE din Tunisia, insa trebuie si a Ambasadei Romaniei in Tunisia sau a Tunisiei in Romania si MAE din romania???
va rog ajutati ma, e urgent
Va multumesc din inima
Cel mai recent răspuns: Saroma Saroma , Consilier juridic 00:17, 19 Octombrie 2010
In primul rand tunisianul tau trebuie sa rezolve niste chestiuni in Tunisia inainte de a veni in Romania pentru casatorie. Deoarece Tunisia nu este semnatara a Conventiei de la Haga, este necesara supralegalizarea si alte formalitati in plus.
1. In Tunisia trebuie sa mearga la primaria ("beledeia" in tunisiana primarie, am scris asa cum se aude)unde s-a nascut si sa isi scoata:
- certificat de celibat (ca nu este casatorit acolo)
- extras din registrul de stare civila
Cu astea doua merge sa la stampileze:
- Prefectura
- Ministerul Afacerilor Externe Tunisian
- Ambasada Romaniei in Tunisia
2. In Romania merge cu ele la Ambasada Tunisiei unde vor fi stampilate din nou si de aici mai primeste un document se cheama Certificat de Cutuma (cum ca nu exista nici un impediment la casatorie dpdv a legislatiei Tunisiene)
3. Trebuie sa suni la Ministerul Afacerilor Externe din Romania sa iti spuna unde trebuie sa platesti taxele pentru legalizare (sotul meu avea resedinta in Romania fiind student, deci a platit la primaria locului de resedinta, in cazul tau probabil ca la domiciuliul tau va trebui sa platesti iti va spune la telefon si cat ca sa nu faci doua drumuri la Bucuresti), cu chitanta si actele cele 3+ pasaportul si actele tale mergeti la MAE sa va supralegalizeze.
4. Actele trebuie traduse si legalizate ( din Tunisia sa scoata actele in Franceza e mai ieftina traducerea)
5. Analizele medicale: atentie ca trebuie sa fie valabile pana la data incheierii casatoriei.

Casa de piatra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in tunisia marideni marideni buna ziua,ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a ma casatori cu un cetatean tunesin in Tunez.Sunt cetatean roman dar stabilita in Spania de 10 ani si vreau ... (vezi toată discuția)
Supralegalizarea actelor oficiale strãine pentru a fi folosite în românia anymor anymor Ma poate ajuta cineva? Cum poate prietenul meu supralegaliza un certificat de nastere pt a fi folosit in Romania in vederea casatoriei? Precizez ca el este din ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)