avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida obligata sa lucreze cat pentru 2 angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida obligata sa lucreze cat pentru 2 angajati

Buna ziua! Recent am aflat ca pleaca din firma colegul de birou dar si ca sunt insarcinata dupa 5 ani de incercari, tratamente costisitoare, probleme de infertilitate. Angajatorul vrea sa ma oblige sa lucrez singura pana va gasi om, practic sa fac si treaba colegului ce pleaca , 9 ore pe zi, fara pauze , plus zilele de sambata. A mai fost si in trecut aceeasi problema, dar atunci am trecut cu vederea. Nu se grabesc sa faca angajarea , pt ca le convine sa plateasca un singur salariu in loc de doua, plus nu ofera bani suficienti, iar cei ce vin la interviu nu accepta. Asa ca este de durata pana aduc ei pe cineva. Este legal lucrul acesta f stresant mai ales ca sunt insarcinata? Ma pot obliga ? Ce masuri pot lua impotriva lor? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
Flavia 2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Flavia 2017 , utilizator 20:38, 12 Septembrie 2017
Bună ziua!

În completare, notificați angajatorul în scris asupra stării de graviditate. Astfel, se nasc obligațiile ce-i revin acestuia prin OUG 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă. Așadar, angajatorul va fi obligat să elaboreze prin medicul de medicina muncii un raport de evaluare a riscurilor iar medicul va dispune unele măsuri în acest sens.

Înregistrați notificarea la angajator și așteptați un exemplar din informarea pe care medicul de medicina muncii este obligat să v-o facă privind riscurile și măsurile de evitare și reducere a acestora în ceea ce privește starea de graviditate.

În cazul în care angajatorul nu îndeplinește măsurile prevăzute de această ordonanță, puteți sesiza aspectul către Inspectoratul Teritorial de Muncă competent.

O sarcină ușoară vă dorim!
Multumesc pt raspuns. Sa inteleg ca nu este nici o problema in cazul unei demisii..mi se vor lua in calcul veniturile realizate in ultimele 12 luni lucrate? Citisem undeva ca daca nu se realizeaza venituri pana la nastere, se va calcula 85% din salariul mediu pe tara, adica undeva la 1200 lei. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
Flavia 2017, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului danyela_ng danyela_ng Buna ziua! Sunt angajata la o firma din iunie 2015 (cu un salariu brut de 1231) iar in prezent sunt insarcinata in 4 luni.Daca imi dau demisia in luna ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare prenatal yonutzzell yonutzzell Buna ziua. Aveam un copil de 2 ani si 6 luni pentru care sotia nu a putut beneficia de indemnizatia de crestere deoarece nu a lucrat niciodata si la ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Mihaela bob Mihaela bob Bună seara... Deranjez și eu cu o întrebare.. Am încetat contractul la ultimul loc de munca pe data de 15 octombrie și am început un alt job pe data de ... (vezi toată discuția)