avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile evenimente deosebite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile evenimente deosebite

Buna ziua. E legal ca in regulamentul intern sa fie trecute 3 zile de concediu la nasterea copilului in conditiile in care in legea concediului paternal sunt 5 zile?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuliana8 , utilizator 08:20, 29 August 2017
Este perfect legal.

Concediul paternal se acorda in baza Legii 210/1999 , iar zilele libere platite pentru eveniment deosebite familiale se acorda in baza prevederilor din c.i.m., din reg.intern sau din c.c.m. aplicabil angajatorului.

Sunt doua situatii care se refera la un acelasi eveniment : nasterea unui copil.
Multumesc.
La nasterea unui copil , considerat eveniment familial deosebit, poate fi acordat un numar de zile libere mai putine decat este stabilit prin lege? ( 5 zile)
Legea este numai pentru sectorul bugetar , nu si pentru cel privat.

Pentru sectorul privat, numarul zilelor libere platite pentru eveniment deosebite familiale se acorda in baza prevederilor din c.i.m., din reg.intern sau din c.c.m. aplicabil angajatorului.

Art. 152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) Bernath Ioanina Bernath Ioanina Buna ziua. Cate zile de concediu pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) are obligatia sa acorde angajatorul conform noilor reglementari ... (vezi toată discuția)
Prevederea concediilor pt.evenimente familiale in roi Jurist TM Jurist TM Este obligatoriu sa cuprind in Regulamentul de ordine interioara al societatii reglementari privind concediile speciale, sau pot acorda aceste concedii numai ... (vezi toată discuția)