avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea Unitatilor Protejate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea Unitatilor Protejate

Dupa cum se vede cu noul OUG privind desfiintarea unitatilor protejate,
Eu sunt persoana cu handicap accentuat si lucrez de 8 ani in aceasta societate prin unitate protejata.

Au voie sa ne concedieze ? Inainte firma avea 60 de angajati si 18 persoane cu handicap adica 30% cat permitea legea pentru unitate protejata. Acum se fac concedieri masive, au dat pana acum afara 15 persoane cu handicap si vor sa reduca si numarul de angajati pana la 50%. Si vor sa se incadreze in firma mica fiind maxim 40 de angajati si ei nu mai sunt obligati sa angajeze persoane cu handicap.

Ce este de facut in cazul asta ?
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
cosmin311, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosmin311 , utilizator 08:34, 29 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa contestati decizia de concediere .
cum? ca ne obliga sa semnam desfacerea contractului, colegului meu l-a pus sa semneze preavizul de pe 11 august si el a fost anuntat abea dupa 2 saptamani ca este in preaviz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Semnarea deciziei de concediere , probeaza faptul ca vi s-a adus la cunostinat de aceasta si de la data semnarii incepe sa curga termenul de contestare.

Preavizare incepe sa curga incepand cu a doua zi dupa comunicarea lui si nu retroactiv, astfel recomandarea mea este ca pentru orice document emis de angajator si comunicat sa puneti data cand il primiti.
si nu numai asta colegului meu i-au schimbat si functia fara sa-o anunte si l-a pus doar sa semneze
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuia sa semneze, intrucat modificarea unilaterala a c.i.m. nu poate fi efectuata decat in anumite situatii.

Alte discuții în legătură

Preavizul dodu ioan dodu ioan in urma refuzului de a fi informatorul directorului azi am primit comunicarea de preaviz art 73 iar incetarea contractului de munca va fi conform art 65 cind ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere , problema ! raduionut raduionut un urma unei altercatii intre mine si un angajat superior mie mai exact managerul de pe zona unde faceam eu parte am fost anuntat ulterior ca trebuie sa semnez ... (vezi toată discuția)
Contestatie concediere domnulalex domnulalex Problema s-ar rezuma in felul urmator: Departamentul unde am lucrat s-a desfintat deoarece firma la care lucrez a hotarat sa transforme acest department ... (vezi toată discuția)