avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafața neluată în considerare în releveu. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafața neluată în considerare în releveu. Inginerul greșește?

Apartamentul meu a avut initial 89.55 mp utili. Dupa ce s-a renuntat la debara, camara si doi pereti de hol, banuiesc ca s-a mai creat ceva spatiu in plus, poate 1-2 mp.

Cand s-a facut renovarea, s-au facut dulapuri incastrate (tip dressing/closet american) in aproape fiecare camera, iar caloriferele au fost mascate cu rigips+grilaje.

Ma pregatesc de vanzarea apartamentului (prin credit) si am angajat pe cineva sa imi faca masuratorile. Cand a fost gata releveul, surpriza: 81 mp utili.

Cu clientul pregatit, asteptand dupa actele ce i le va prezenta bancii, va dati seama ca a fost un soc enorm si sunt pe calea de a-l pierde.

E normal sa nu includa dulapurile, rafturile incastrate si spatiul in care sunt caloriferele in masuratori? Nu e tot suprafata utila (si "incalzita" am inteles ca se mai numeste) a apartamentului?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:01, 30 August 2017
Pentru a acorda credit cumparatorului, banca care acorda creditul va desemna un evaluator agreat care pentru evaluare va tine cont de normativele in vigoare.
Acelasi lucru presupun ca l-a facut si persoana pe care ati angajat-o pentru masuratori.
In mod normal, pentru toate modernizarile facute in apartament ar trebui sa detineti proiect in cadrul caruia s-ar regasi si calculul suprafetelor utile.
Informatii suplimentare despre suprafata utila/ suprafata incalzita puteti gasi aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Releveu cu suprafata mult mai mica. inginerul greseste? musli musli Apartamentul meu a avut initial 89.55 mp utili. Dupa ce s-a renuntat la debara, camara si doi pereti de hol, banuiesc ca s-a mai creat ceva spatiu in plus, ... (vezi toată discuția)
Inventariere calorifere apartament hellboy87 hellboy87 Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și ... (vezi toată discuția)
Balcoane si logii incalzite ( inchise ) Jean Valjean Jean Valjean Buna seara. Va supun atentiei urmatoarea intrebare. Care este baza legala pentru a modifica si a pune la intretinere suprafata incalzita ( balcoane, loggii, ... (vezi toată discuția)