avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Date personale confidentiale
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Date personale confidentiale

Introducere
Buna. Ma ocup de partea administrativa a unui ONG ce desfasoara activitati in natura pentru copii si tineri cu vartele intre 8 si 19 ani. La fiecare inceput de an de activitati (septembrie) fiecare participant completeaza o fisa de recensamant (fisa de inscriere anuala). Este actul administrativ in care parintii sunt de acord si semneaza, iar pentru tabere (activitati cu noapte inclusa) se completeaza acordul parental.

Intrebare
In modelul actual este trecut numarul si seria actului de identitate. (in mare parte parintii copiiilor sub 14 ani nu completeaza datele din certificat. Pun intrebarea daca certificatul are numar si serie.

CNP ar fi mai util in cazul acesta sau este de preferat doar seria si numarul actului de identitate?

In caz de urgenta sau interventie medicala minora, cei de la spital au nevoie de cnp-ul tanarului?

*Daca stiti surse cu informatii despre acest subiect sau modele de documente va rog sa-mi transmiteti.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:42, 17 Februarie 2018
La UPU si internare este necesar un act de identitate(certificat nastere/BI/CI) in care apare CNP-ul.
Necunoscand exact ce contine acea fisa de recensamant, va recomand sa atasati si o declaratie a persoanei care o completeaza, prin care isi da acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal, conform art 8 alin 1 lit a, din Legea 677/2001
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Va multumesc!
CNP identifica unic persoanele in diversele sisteme de evidenta ale autoritatilor, inclusiv in cele ale sistemului sanitar, deci ar trebui sa aveti CNP-urile participantilor, Dar, cum s-a spus, trebuie sa aveti acordul lor scris detaliat pt primire din care sa rezulte si scopul prelucrarii, limitele de timp, masurile de protectie etc. ca sa fie respectata legislatia destul de stricta prinvind prelucrarea datelor cu caracter personal, mai ales normele speciale legate de CNP si serie/numar CI. Atentie ca din 25 mai intra in vigoare alta legislatie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte solicitate pentru recensamant 2011 mitu eugenia mitu eugenia Buna ziua, Pentru efectuarea recensamantului populatiei din octombrie 2011, primaria de sector a solicitat administratiilor de bloc actualizarea cartilor de ... (vezi toată discuția)
Lipsa cnp dintr-un contract mai vechi - are consecinte ? Vranceanud Vranceanud Buna seara, va rog ajutati-ma cu unn raspuns in urmatoarea chestiune: am cumparat in 1998 un apartament, dar in contract notarul, la data resepctiva, in afara ... (vezi toată discuția)
Completare factura emisa catre persone fizice Victorius Victorius Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii privind completarea corecta a facturii care se va emite catre persoane fizice. Daca cumparatorul este ... (vezi toată discuția)