Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi

Noul newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești zilnic, în căsuța ta de email, o sinteză cu cele mai importante noutăți, analize și știri de context. Înscrie-te gratuit!

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... societati afiliate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

societati afiliate

Buna ziua! Fiul are societate in Franta, tatal are societate in Romania.Firma din Romania executa un lohn pentru cea franceza.
Sunt considerate aceste firme afiliate? Precizez ca ambii NU detin parti sociale la firma celuilalt!
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
MariaMarcela, utilizator
Cel mai recent răspuns: MariaMarcela , utilizator 12:26, 1 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În legislația română, respectiv Legea nr. 31/1990 privind societățile, republicată, cu modificările ulterioare, nu există noțiunea de societate afiliată.

O societate poate avea calitatea de asociat în altă societate dacă deține o parte din capitalul social al celei de a doua, dar noțiunea de afiliere nu am întâlnit-o în acest act normativ.

Contractul de lohn este unul foarte des utilizat, dar este un simplu contract, care nu creează prin simpla sa perfectare, raporturi de asociere între societățile semnatare.
Este la fel ca orice alt contract care dă naștere la drepturi și obligații în sarcina părților care au consimțit la încheierea sa.

Deci, răspunsul este nu, adică nu sunt afiliate.
Multumesc frumos!E o intreaga isterie cu ""Dosarul preturilor de transfer""!De aici si intrebarea mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul preturilor de transfer MariaMarcela MariaMarcela Tatal are firma in Romania, fiul in Franta.Firma din Romania lucreaza lohn pentru cea franceza. Se face acel dosar al preturilor de transfer?Am colegi care ... (vezi toată discuția)
Persoane afiliate freenicos freenicos Scuze k nu am stiut unde sa postez intrebarea mea...poate totusi ma ajutati cu un raspuns. Ni s-a cerut de la Finante sa facem vestitul Dosar al preturilor ... (vezi toată discuția)
Infintare nicoljean nicoljean Buna ziua.As dorii sa infintez o societate mixta romano-franceza, si as avea nevoie de explicarea in amanuntit a demersurilor necesare.Multumesc. Cu respect (vezi toată discuția)