avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Spionaj pe internet si imprastiere informatii personale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Spionaj pe internet si imprastiere informatii personale

O persoana cu care am rupt legatura de cateva luni are, se pare, informatii private despre mine pe care le-a spus mai departe, persoanele respective la fel samd. Informatiile le-a aflat de la cineva din sri pentru ca acel cineva i-a mai dat date si despre alte persoane. Eu am considerat ca e de buna credinta, ca nu-ti spionezi prietenii, evident nu stia informatiile acelea despre mine (chestiuni private). Povestea e mult mai lunga, m-au contactat persoane care s-au dat drept altcineva.
Pe scurt, ce masuri legale se pot lua ca sa nu mai am parte de asa ceva? Politia ia in serios aceste acuzatii? Cum pot afla cine i-a dat informatiile si in ce fel? Nu am facut nici un rau si vreau sa ma lase in pace, si ma tem ca pana nu iau niste masuri legale n-o sa o faca si oricum raul a fost deja facut si nu vreau sa las lucrurile asa.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 18:00, 3 Septembrie 2017
rainforest a scris:

Pe mine ma intereseaza cadrul legal in care un angajat sri poate oferi pe tava informatii unor persoane neautorizate. eu cer sfaturi juridice - articole de lege si ce pedepse risca. 1 pentru ca nu e normal sa trecem cu vederea intruziunea in viata privata ca nu suntem in republica populara securista si 2 pentru ca intruziunea in viata mea privata nu se va incheia daca nu dau in judecata si acei oameni nu vor fi pedepsiti.
Astept raspunsuri competente, va rog nu raspundeti daca nu stiti - ne pierdem timpul aiurea.

Scuza-ma ca ti-am rapit timpul, sper sa-l folosesti cu mai mult folos la vanatoarea de vant ce doriti a o porni.
Deci dvs. va duceti la Politie si faceti plangere pentru violarea intimitatii prin raspandire de zvonuri, sustinand ca il banuiti pe un amic si ca banuiti ca ar fi fost ajutat de un agent SRI. Politia ce sa faca? Cum sa probeze raspandirea de zvonuri? Prin e-mail? Prin Facebook? Cum sa probeze de la cine a alfat amicul informatiile? Cum sa probeze ca amicul a fost cel care a initiat zvonurile? Pentru politisti e prinde orbu', scoate-i ochii sau alergare dupa potcoave de cai morti. In acest caz nu numai ca nu exista dovezi, dar nici macar nu pot fi gasite dovezi.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
tgeorgescu a scris:

Deci dvs. va duceti la Politie si faceti plangere pentru violarea intimitatii prin raspandire de zvonuri, sustinand ca il banuiti pe un amic si ca banuiti ca ar fi fost ajutat de un agent SRI. Politia ce sa faca? Cum sa probeze raspandirea de zvonuri? Prin e-mail? Prin Facebook? Cum sa probeze de la cine a alfat amicul informatiile? Cum sa probeze ca amicul a fost cel care a initiat zvonurile? Pentru politisti e prinde orbu', scoate-i ochii sau alergare dupa potcoave de cai morti. In acest caz nu numai ca nu exista dovezi, dar nici macar nu pot fi gasite dovezi.


Prin telefon. Trebuie sa existe conversatiile intre cele 2 persoane. Si angajatii sri pot fi verificati, doar nu sunt deasupra legii. De ce nu ar putea politia sau institutiile competente sa gaseasca acele conversatii (as putea sa le indic chiar eu datele calendaristice)? Eu nu pot veni cu dovezi decat daca am acces la corespondenta lor, ceea ce nu numai ca nu pot, dar e si ilegal.
Nu banuiesc, este 100% sigur ceea ceea ce am relatat. Repet, au mai facut asta si alta data, Ce sanse ar fi daca iau legatura cu celelalte persoane pe care le-au spionat, cunosc si eu fragmente din conversatii (obtinute tot ilegal)? Nu inteleg motivul pentru care ii vedeti asa imaculati. Si ei sunt oameni si nimeni nu e mai presus de lege, cred. Daca nu puteti sa credeti, atunci incercati sa va imaginati ca ce spun e adevarat - vreau sa stiu ce risca oamenii astia pentru invadarea vietii private, ca eu stiam ca numai cu mandat au voie sa preia corespondenta si datele de internet si ca e ilegal sa imprastie informatiile obtinute. Link-ul pe care mi l-ati trimis nu prea are legatura decat vag cu ceea ce spun. Trebuie sa fie ceva, o lege, nu traim in Koreea de Nord.
Multumesc pentru raspuns, dar va rog daca mai raspundeti, sa cititi mai cu atentie ce scriu, nu e vorba de o banuiala, ci de o certitudine. Si nu ma vor lasa in pace pana nu fac ceva. Cum e sa traiesti stiind ca iti e urmarita orice miscare si facuta publica? Nu, chiar nu vreau sa ma obisnuiesc cu asta,

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
rainforest, utilizator
Conversatiile sunt inregistrate doar daca ar fi trebuit interceptate. Nu sunt interceptate absolut toate conversatiile. Deci, daca ar fi fost interceptate, sunt secrete si Politia nu are acces la ele si e mult mai probabil sa nu fi fost interceptate de catre SRI. Ma refer atat la convorbirile dvs. cat si la convorbirile intre agentul SRI si amicul dvs.

SRI-ul nu e singura institutie care poate face interceptari. Au fost concediati agenti SRI care acum sunt detectivi privati si fac cam acelasi lucru. Eu in locul agentului SRI i-as fi raspuns: "Nu-ti poti spune eu aceste lucruri, dar... cunosc un detectiv privat care te poate ajuta!"
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
Daca dvs. nu aveti dovezi concrete nua veti cef ace. Politia nu sta sa vada cu cine a vorbit X la telefon si daca v-a spionat pe dvs. Cum vi s-a raspuns si mai sus..probabil a angajat un detectiv particular. Desi consta si acela. SRI-ul sub nicio forma nu se preteaza la asa ceva. Iar un angajat SRI este in permanenta monitorizat, cazurile ii sunt monitorizate, deci e cam greu sa va urmareasca pe dvs. si sa le spuna superiorilor ca a fost la o cafea.

Alte discuții în legătură

Cum te aperi te vecinii spioni ? ccc19 ccc19 Buna ziua Doresc sa stiu,cum te poti apara de vecinii cate te spioneaza,si care folosesc pentru aceasta microfoane de perete,prin intermediul carora poti fi ... (vezi toată discuția)
Telefon interceptat de ''autoritati'' de foarte multi ani ContSters324705 ContSters324705 buna ziua, doresc sa aflu cum pot pune capat unei situatii de interceptare a celularului meu, si prin intermediul caruia, ca urmare a convorbirilor, mi-e ... (vezi toată discuția)
Accesul la date personale telefon Ivascuioandragos Ivascuioandragos Cine poate avea acces la convorbirile și mesajele de pe telefonul privat (vezi toată discuția)