avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Zile de spitalizare după autoaccidentare auto. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Zile de spitalizare după autoaccidentare auto. Spitalul mi-a întocmit o foaie de decont, va trebui să le plătesc?

Buna ziua,
Am avut o autotamponare mai exact am intrat intr un cap de pod iar in urma acestui accident eu am o fractura la mâna iar copilul meu in vârstă de 6 ani si 8 luni a avut o contuzie minoră la obrăjor după care a fost internat la spitalul județean timp de 3 zile. Pe numele minorului au întocmit o foaie de decont pentru zilele aferente.
Va rog sa imi spune-ți cum să procedez în astfel de situație.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:08, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ioan Ciobanu a scris:

Plata cheltuielilor de spitalizare este acoperita de asigurarea dvs. RCA. Mergeti la societatea de asigurare la care aveti incheiat contractul de asigurare RCA si deschideti dosar de dauna.


Eu nu stiam acest lucru dar. Dl Ciobanu are dreptate.
Eu am crezut ca RCA acopera doar prejudiciile cauzate de autovehiculul asigurat catre terti.

Legea 132/2017 Art. 10: alin 1. În baza unei prime unice, asigurarea RCA acoperă prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Dar se pare ca asigura si pe cei aflati in vehiculul asigurat de RCA!!!

Legea 132/2017 Art. 11: Riscurile acoperite alin. (1) Asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile dovedite suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat.
Alin. (5) Membrii familiei asiguratului, conducătorului auto sau oricărei altei persoane a cărei răspundere civilă este angajată într-un accident de vehicule şi este acoperită de asigurarea obligatorie RCA nu sunt excluşi de la beneficiul asigurării pentru propriile lor vătămări corporale.


Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Societatea asiguratoare suporta despagubirile.
Adresati-va acesteia, in vederea intocmirii dosarului de dauna.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de spitalizare anca_filip78 anca_filip78 Bună ziua, Am avut o autotamponare mai exact am intrat intr un cap de pod iar in urma acestuia am o fractura la mâna iar copilul meu in vârstă de 6 ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna rca prin decontare directă mariano6565 mariano6565 Dosar de dauna rca prin decontare directă. Buna ziua, zilele trecute am avut parte de un eveniment neplăcut. O mașină ce circula pe strada a lovit ... (vezi toată discuția)
Rca ul acopera interventiile chirurgicale? nicusornik nicusornik in urma cu o luna am avut un accident de circulatie in urma caruia mi am rupt piramida nazala. dupa vindecare nasul a ramas stramb si va trebui operat si ... (vezi toată discuția)