avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... accident rutier pe trecere de pietoni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

accident rutier pe trecere de pietoni

Bu na ziua,

in data02/08/2017 pe o trecere de pietoni, bunica mea, in etate de 85 de ani, in timp ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni a fost accidentata de un taxi. In urma accidentului la fata locului s-a deplasat politia rutiera si salvarea. Bunica a fost transportata la spital unde a fost diagnosticata cu fractura ambele oase gamba stanga, fractura os pubian si fractura os ilion. A fost operata la gamba unde i s-a pus o tija si externata in 10 zile, urmand o perioada de 6 saptamani "repaos la pat" (imobilizata).
La nitatea de urgente, cand am ajuns noi, membrii familiei era un politist caruia i-am solicitat date despre accident. Ne-au spus ca bunica traversa regulamentar si ca soferul este vinovat fiind la sectie pentru anchetare. Abia cand a plecat politistul am observat ca acesta nu era cu masina de serviciu ci cu un taxi, care l-a asteptat acolo timp de 4 ore. Ulterior, seara, de pe internet, am aflat ca de fapt bunica fusese accidentata de un taximetru, chiar de la firma cu care se deplasa respectivul politist.
Pentru ca au trecut 10 zile si nu am fost contactati de catre politie si nici de altcineva, m-am prezentat la politie solicitand informatii. La prima deplasare mi s-a spus ca dosarul este la parchet si ca nu imi pot furniza informatii decat cand revine dosarul la departamentul "cercetari penale". La a doua deplasare, initial mi-au spus ca nu a venit dosarul ca apoi sa imi spuna ca prenumele victimei nu este trecut la ei "Marina"ci Mariana (si de aici confuzia) Abia atunci mi-au comunicat si numele soferului, cu ttlu informativ. Atat. Doar numele, nici macar numarul dosarului. Am fost si la medicina legala pentru a solicita certificat medico-legal. Aici ni s-a spus ca exista doua modalitati:fie se deplaseaza victima si solicita personal acest certificat - in cazul nostru nefiind posibil - fie solicitam o adresa de la politie pentru a se putea deplasa medicul legist la domiciliu. Cand am solicitat aceasta adresa la politie, mi-au spus ca nu pot elibera aceasta adresa decat dupa ce i se va lua declaratie victimei, declaratie pe care o pot lua in termen de 90 de zile.Am intrebat cand cred ca pot veni sa ii ia declaratia si mi-au spus ca atnci cand vor avea timp, pentru ca nu au timp.Acum 1 saptamana m-am deplasat din nou la politie pentru a ii mai ruga o data sa incerce sa ii ia declaratia. Astazi 2/09/2017 inca nimeni nu s-a deranjat sa ii ia declaratia bunicii mele, nu putem scoate certificat medico-legal, practic totul este in aer, intr-un dosar din sertarul ofiterului dosar peste care la ultima mea vizita, erau alte 5 dosare, fara a le numara pe cele de pe masa. Am intrebat ce se intampla daca intre timp, pana la cele 90 de zile bunica mea moare? pentru ca vorbim totusi de o femeie in etate de 85 de ani? Mi-au spus ca nu trebuie sa ma ingrijorez pentru ca vor schimba incadrarea din "vatamare" in "ucidere". Intrebarea mea este: ce cale legala trebuie sa abordez, pentru ca o batrana de 85 de ani, care pana in momentul accidentului isi purta singura de grija, sa fie audiata in calitate de victima? In momentul acesta batrana este imobilizata la pat, necesita ajutor din toate punctele de vedere si dosarul sta intr-un sertar fara a interesa pe cineva daca exista resurse pentru a suporta neplacerile rezultate in urma vatamarii din culpa. Va multumesc pentru orice sfat imi veti oferi.
Sa depuna plangere penala personal sau prin avocat.
La INML poate sa merga si ulterior cand o sa fie in stare cu doate documentele medicale obtinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire victima accident rutier Utilizator_23net Utilizator_23net Buna ziua, In data de 23 aprilie 2015 bunica mea a fost accidentata de un autoturism la intersectia dintre doua strazi secundare (nu este trecere de pietoni ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala degrize degrize Buna ziua, In ianuarie 2007 am lovit o batrana efectuand manevra de marsarier . Batrana era pe strada si politia a spus ca e culpa comuna. Vreau sa va intreb ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda dupa un accident culpa comuna RobyP RobyP Buna ziua, In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)