avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare cumparare locuinta in constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare cumparare locuinta in constructie

Buna ziua

Sunt interesat sa achizitionez un apt cu doua camere intr-un complex rezidential din Bucuresti care va fi gata "la gri" in octombrie 2018.
Constructorul solicita un avans de 3% la un notariat din bucuresti.
Eu voi achizitona acest apartament printr un credit ipotecar . In acest moment am cash cei 3% si voi strange avansul de minim 15% care mi va fi solicitat de banca cand voi contracta creditul.
Vreau sa va intreb : ce documente ar trebui sa i cer constructorului inainte de a i dai cei 3% din avans ? Nu vreau sa arunc cu banii pe fereastra pentru ca apoi sa aud ca firma e vreun SRL cu capital social de 200 de lei sau ca patronul a fost arestat .
Intrebarea 2 ar fi : inainte sa dau cei 3% ar trebui sa merg sa vorbesc deja cu banca ? Eu mi am propus ca sa dau acest avans din bugetul propriu urmand ca la anul in vara sa merg la banca pentru contractul de credit .
Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in acest caz.

multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
stoianflorian, utilizator
Cel mai recent răspuns: stoianflorian , utilizator 18:35, 3 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut,

Eu as incerca sa obtin un acord de principiu din partea bancii cu privire la acordarea creditului ipotecar (sub conditia sa indeplinesc varii cerinte pana la data la care accesez suma), iar in acelasi timp as solicita constructorului un extras de carte funciara pentru informare aferent terenului pe care va fi edificat imobilul si autorizatia de construire.

Pentru mai multa siguranta as solicita si un certificat de atestare fiscala, din care sa rezulte care este modul de indeplinire a obligatiilor fiscale ale constructorului (pana la data emiterii certificatului)

Informatii despre societate pot fi obtinute de la Registrul Comertului (si on-line) in cuprinsul unui certificat constatator extins.

Ideal, contractul de credit si de antrepriza vor fi analizate de catre un avocat. Aceasta ar fi, in opinia mea, o investitie in siguranta investitiei dvs.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa nu va complicati cu locuinte care ar trebui sa se construiasca.
Cumparati un construita ca sa evitati problemele.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sfatul meu este sa nu va complicati cu locuinte care ar trebui sa se construiasca.
Cumparati un construita ca sa evitati problemele.


asa ar fi cel mai simplu. doar ca in bucuresti...cineva cumpara un teren viran..isi face un site ..arunca niste schite pe net si in doua saptamani a vândut tot. cum sa ti iei ceva gata facut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa neconstruita inca dozer dozer Buna ziua, Sunt in cautarea unei case si am gasit urmatoarea oferta: Teren existent in proprietatea constructorului, care intentioneaza constructia unei ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans dat pt. antecontract vinzare-cumparare apart.nou sofrana sofrana In luna iulie 2008 am dat un avans pt. un apartament nou,in faza de proiect.S-a incheiat antecontract la notar,termenul de predare era 1 noiembrie 2009,in caz ... (vezi toată discuția)