Buna ziua!
La asociatia de proprietari ne confruntam cu o problema privind onorariul avocatului care ne reprezinta in instante.
Dl. avocat ne-a anuntat de o crestere a onorariului la procesele aflate pe rol la judecatorie, pe motiv ca i s-a impus aceasta crestere din partea ANAF si nu stiu ce comisie. Procesele sunt cu proprietarii rai platnic si nu sunt finalizate (se desfasoara expertiza contabila), onorariul avocat platit la zi.
Ma poate lamuri cineva in aceasta privinta?!!!...eu personal nu am auzit de asa ceva.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai este f. bine, cum poate dl. avocat sa va impuna o alta suma? Dar daca venea o ordonanta care stipula o micsorare a onorariului minimal, mai venea dl. avocat sa ceara micsorarea onorariului? Venea pe dreacu, dar asta este...
Incercati sa-l temperati daca puteti, ca de mers inainte trebuie sa mergeti tot cu dansul, ca banii inapoi nu cred ca-i puteti primi.
V-am spus, la aceste procese, nu este neaparat nevoie de avocat, dar depinde cum hotaraste com. ex. Presedintele dvs. - conform prerogativelor sale, poate reprezenta f. bine as. prop. in proces. Daca nu are pregatire juridica, nu poate pleda - dupa mine, o alta aberatie, dar asta este, asa ca la un moment dat i se va cere sa prezinte concluzii scrise despre tot ce s-a discutat in instanta.
Va doresc mult succes!
Luati in considerare faptul ca avocatul poate sa va apere de forma; e mai bine sa ii platiti daca nu e mare diferenta, Eventual ii treceti ca onorariu de succes.
elga50
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Avocatul face un abuz deoarece mareste un comision deja negociat, facturat, platit, deci incearca o aplicare retroactiva a legii.
Poate sa=si mareasca onorariul numai pentru activitatea de dupa 26.08.2017.
Altfel, ce va cere el, nu poate fi decat un onorariu fake