avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Depunere acte concurs pentru inspector de specialitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Depunere acte concurs pentru inspector de specialitate II

Buna ziua,
Am depus zilele trecute un dosar pentru sustinere concurs Inspector de specialitate II, in cadrul unei institutii a statului.
Citez de pe sit-ul urmatoarei institutii:
„Dosarul va cuprinde obligatoriu documentele prevazute la art.6 din Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 286/2011, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului autorităţii sau instituţiei publice organizatoare;
b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;
c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituţia publică;
d) carnetul de muncă sau, după caz, adeverinţele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie;
e) cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează;
f) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate;
g) curriculum vitae.”

Nedumerirea mea este urmatoarea:
-am depus la dosar pe langa copia Carnetului de munca si o adeverinta de la ITM Braila din care reiese vechimea in munca dupa data de 1.01.2011, data la care s-a incetat sa se mai faca inscrisuri in Carnetul de Munca, plus adeverinta de vechime de la locul de munca unde imi desfasuram activitatea la acea data , asa cum cere la art 6, lit d din Hotararea Guvernului nr. 286/2011.
-Deasemeni am depus conform lit c, art 6, din H.G. mai sus mentionata, care cere copii dupa adeverintele care atesta vechimea in munca ( 1-un an), asa cum se cere in conditiile de depunere ale dosarul pentru postul vacant.
Citez: ”Inspector de specialitate II- Compartiment Administrativ Studii superioare de lungă durată absolvite cu diploma de licență sau echivalentă în specialitatea administrație publică, asistență socială sau științe economice- vechime- 1 an”

M-am cam lungit, deci revin am depus documentatia, sefa de la resurse umane, care mi-a preluat dosarul la data de 31.08.2017, mi-a spus ca este ok totul. Ieri m-am trezit cu un telefon sa revin la dansa pe motiv ca adeverinta de la ITM nu este concludenta si ca nu-mi trebuie, desi la lit d. din art 6, din Hotararea mai sus mentionata specifica clar ca-mi trebuie carnetul de munca plus restul adeverintelor care atesta vechimea mea in munca si mi-a dat documentul inapoi, desi si-a facut copie din nou dupa el. Nu stiu ce a vrut sa faca sau ce a incercat sa demostreze.
Pe mine ma intereseaza daca am dreptate sau nu.
Mentionez ca aceeasi persoana, de la aceeasi institutie a statului m-a facut din acelasi motiv, acum doi ani, sa pierd un post asemanator. Mi-a calculat gresitt vechimea in munca, mi-a refuzat dosarul la selectie, si dupa contestatie, cu 3 zile inainte de concurs, mi-a admis dosarul, dar sincer nu m-am mai prezentat atunci ca de oricum cred ca aceste concursuri sunt aranjate.
Vreau cu orice chip sa stiu daca am dreptate, doarece daca am castig de cauza de data aceasta vreau sa-i fac plangere direct la ITM pentru abuz in serviciu.

Cu stima
Simona Bucur

Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
Simonabcr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simonabcr , utilizator 19:16, 6 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Incepand cu 01.01.2011, ITM-urile nu are cum sa elibereze adeverinte de vechime, ci extrase REVISAL care nu fac dovada vechimii in munca.

2. La ITM nu aveti cum sa faceti sesizare pentru abuz in serviciu, intrucat aceasta este o infractiune care tine de domeniul dreptului penal si de competenta Politiei/parchetului.
Multumesc de raspuns,
Aveti dreptate, nu mi s-a eliberat adeverinta , ci dovada care atesta vechimea mea in munca, pe care dansii o numesc generic "anexa"" din Revisal, m-am exprimat eu gresit..
Din cate am discutat eu azi cu un inspector de la Institutul Teritorial de Munca Braila , se pot face sesizari si la sediul lor...

...dar astept in continuare si alte pareri!!!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
Simonabcr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sti daca o persoana are vechime in domeniul studiilor economlce ? Adiy Adiy La o primarie sa scos la concurs un post de inspector superior in domeniul economic. Persoana care a castigat concursul am aflat ulterior ca a fost ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca NMariaAlexandra NMariaAlexandra Buna seara. Ma puteti lamuri si pe mine de unde pot obtine o adeverinta care sa ateste vechimea in munca sau in specialitatea studiilor, in ipoteza in care ... (vezi toată discuția)
Functiile contractuale de conducere in administratia locala ginete216 ginete216 este legal ca pentru candidatura la o functie publica contractuala in administratia locala, sa se ceara condiţiile specifice necesare în vederea ... (vezi toată discuția)