avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

Buna ziua! Scuzați mi vocabularul sărăcăcios al domeniul, va voi explica cum pot. Am un amic care in urma cu 2 ani a fost prins beat la volan. A refuzat recoltarea de probe biologice. Drept urmare, i s a reținut permisul și a fost acționat in judecată. A făcut munca in folosul comunității, a făcut o noua școala de șoferi in urma căreia a intrat din nou in posesia unui permis auto. In urma judecății, a reușit sa scape de închisoare. In urma cu câteva zile acest individ a fost din nou prins la volan beat. As vrea sa știu consecințele faptei și in același timp cum se cumulează pedeapsa. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Sabinamanolescu, utilizator
Ce pedeapsa a primit, amenda sau inchisoare?
Sa dispus amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea? Cand a ramas definitiva hotararea ?
De data aceasta a fost de acord cu recoltarea probelor biologice?
Depinde de situatia concreta. Poate sa riste si o pedeapsa cu executare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Ce a dispus instanta in cazul primului dosar, amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere?
Era inca in termenul de supraveghere cand a fost depistat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stadiu dosar:fond; obiect dosar:sesizarea cu acordul de recunoastere a vinovatiei (art 4b3 ncpp) cosmin_curuci cosmin_curuci Buna ziua, sa spun pe scurt...am facut prostia de a ma sui la volan beat,sa imi cumpar un pachet de tigari intr-o seara,am fost prins,dus la recoltare probe ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan iliescuadrian91 iliescuadrian91 Buna ziua , in urma cu 3 zile am fost depistat de catre organele de politie la volanul masiinii cu o alcolemie de 0.53 alcool pur in aer . Conform legii am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan ionescuandreea ionescuandreea Se poate intocmi dosar penal pt alcol la volan daca soferul a refuzat proba cu etilotestul si nu au fost recoltate nici analize de sange decat pe baza unui ... (vezi toată discuția)