avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... subventii pentru relocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

subventii pentru relocare

Daca am plecat prin demisie de la ultimul loc de munca, insa ma inregistrez la AJOFM ca somer fara subventie , pot beneficia de prima instalare, decontare chirie sau altele, in cazul in care imi schimb domiciliul in alt judet si gasesc loc de munca acolo? Daca da, in ce conditii si ce demersuri trebuie sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 11 Septembrie 2017
Potrivit Legii 76/2002 : Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, beneficiază de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situaţia în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depăşesc suma de 5.000 lei/lună.

Beneficiază de prima de relocare persoanele care se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare peste 50 km labuta labuta Daca nu sunt somer si nu am loc de munca beneficiez de beneficiile legii privind suma pentru cazare daca ma angajez la o distanta de 100 km? Multumesc. (vezi toată discuția)
Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. pot beneficia de primă de angajare? KSA1996 KSA1996 Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de ... (vezi toată discuția)