avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare grădiniță minor fără acordul tatălui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare grădiniță minor fără acordul tatălui

Buna ziua,

In cazul de autoritate parinteasca comuna cu domiciliul minorei (5 ani) la mama, aceasta din urma poate schimba gradinita copilului fara acordul tatalui?

Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
Admin, administrator
A fost mutata la aceasta gradinita acum 2 luni jumate, tot la insistenta mamei, pt ca e o gradinita privata mai ieftina. Am mers impreuna cu mama copilului si am vazut gradinita si am fost de acord sa o mute. Dupa instalarea fetitei la noua gradinita, sora mamei (care este profesoara) a venit acolo sa faca "voluntariat", chipurile sa o ajute pe doamna directoare (fiind vara, avea si sora mamei vacanta). Fiind prezenta tot timpul matusa la gradi, fetita mea era tratata preferential de catre matusa si nu mai asculta de nimeni, nici macar de directoare (care era chiar educatoarea ei).
Vazand acest comportament, directoarea a decis sa incheie colaborarea cu matusa si dupa 3 zile de la aceasta incheiere sunt anuntat de catre mama ca vrea sa mute fetita de acolo, motivand ca nu e bine ingrijita, ca e haos la gradi, ca i-a dat o palma la fund directoarea si ca daca nu sunt de acord sa o mute la noua gradinita, o sa ma decada din drepturi.
Fetita imi spunea duminica seara ca e foarte fericita ca maine se duce la gradi...ca luni seara sa vina mama ei si sa o retraga cu scandal.
Nu am nicio problema cu mutarea la o alta gradinita, daca motivul era unul care avea legatura cu copilul. Dar cand fetita e fericita acolo si bucuroasa...de ce iar sa schimbe colectivul, pentru a treia oara?
Explicati mamei situatie. Poate de cealalta parte exista inca o persoana rationala. Daca nu si nu, interesati-va de noua gradinita. Poate este o gradinita buna si sprijiniti fetita sa se reacomodeze.
Buna ziua. Ati incercat sa mediati acest aspect cu mama minorei? Agresiunile asupra copiilor aflati intr-o institutie de tip gradinita sunt grave si presupun ca asumate. Este posibil ca minora sa ii fi spus mamei despre aceste nereguli si nu si dvs? Cel mai favorabil aspect in ceea ce priveste interesul major al minorei este sa incercati o mediere si sa vedeti exact care au fost neregulile de la fosta gradinita. De asemenea, ati putea merge la gradinita noua sa va faceti o parere obiectiva si sa evitati o stare conflictuala cu efecte directe asupra copilului.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
Av. Lucian Sima, utilizator
Am incercat sa discut rational cu mama fetitei, mai ales ca ea a fost cea care a insistat sa o mutam la aceasta gradinita. Nu am avut nicio sansa, mi spus ca o muta si punct!
Incidentul cu palma la fund s-a intamplat acum 1 luna, iar educatoarea i-a recunoscut mamei greseala facuta si si-a cerut iertare pt incident.
Daca a fost un incident asa de grav, ma gandesc ca nu ar mai fi dus fetita la acea gradi de a doua zi.
Credeti ca daca apelez la un mediator am avea vreo sansa?
Din ce inteleg de la dvs, au existat, in adevar, situatii de agresiune in institutia respectiva. Minore/ majore, pedepsele nu trebuie sa fie fizice asupra minorului, indiferent de motivatia cadrului didactic. Ar exista probabilitatea ca mama sa fi continuat colaborarea cu acea institutie in timp ce cauta alte solutii. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: tinand cont ca dvs. ati luat la cunostinta despre acest incident, ati mai considera oportuna colaborarea cu gradinita respectiva? Sigur ca o mediere ar putea aduce beneficii clare copilului, atat timp cat exista deschidere si din partea mamei. In caz contrar, va puteti adresa DGASPC pentru a va sprijini in acest demers. V-ar ajuta si daca ati avea dovezi clare ca ati incercat in mai multe randuri sa colaborati cu mama, insa aceasta nu a dat curs invitatiei la discutii.

Alte discuții în legătură

Rele tratamente aplicate minorului de către mama acestuia. ce aș putea să fac ca mama fetiței mele sa înceteze un astfel de comportament? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Am ajuns in neplacuta situatie de a afla ca fetita mea de 5 ani este palmuita de catre mama sa si de catre matusa ei (sora mamei). Fetitei i-a ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare copil minor sub 2 ani oana14 oana14 Buna ziua. Vreau sa divortez de sot si fetita de 1 an jumate sa ramana cu mine. Adresa mea din buletin, dar si a sotului, este la parintii lui. Eu acum ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)