Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Aberatia asta cu Brasovul si copii de avocati privilegiati de unde ati mai scos-o? Care lenes / lenesa care nu ia examenul tot are impresia ca e defavorizat / a ? Cum sa intre doar copii de avocati la Brasov? Povesti de-astea tot auzim...
Daca nu te-a dus capul sau rabdarea sa inveti cum trebuie sau nu ai avut tupeul sa iei handsfree in ureche, cum s-a tot practicat in ultima vreme (mai ales in septembrie anul trecut), nu mai iti coase scenarii cu avocatii care-si baga progeniturile la inaintare, pentru ca risti sa ajungi intr-o lume fantastica in care sa-ti inchipui ca lipsa ta de vointa la invatat nu exista de fapt.
Pune mana si invata ! Invata ! Invata! Nu mai sta pe forum.
Eu am 75% sanse sa pic examenul de acum, din februarie, pentru ca nu stiu decat aprox jumatate de materie. Daca il iau, este mare minune. Ca fapt divers, sunt fiu de avocat.
Oricum este plin de smiorcaiti sau de avocati prost pregatiti in barourile din toata tara, chiar nu este nevoie si de indivizi care au impresia ca toate esecurile lor se datoreaza unor conspiratii. Hai sa nu ne mai smiorcaim pe forumuri si s-o zicem pe aia dreapta: unii dintre noi mai avem mult de invatat pana sa tratam cu lejeritate un examen pe bune.
La notari este reala situatia cu promovarea copiilor. La avocati si la magistrati, NU. La avocati este reala doar din perspectiva ca unul cu parinti sau cunostiinte o sa gaseasca mai usor un loc bun de munca la un cabinet mai bun.
Tot e iti spun,e din punctul de vedere al Brasovului. Acum doi ani,a intrat vreo 26 de persoane, parca, dar cu exceptia a doua surori (care au luat 10 si 9.50), toti erau copii de avocati, notari, executori. In sesiunea de anul trecut, au intrat doar 8 persoane,din care sincer va spun ca o singura persoana merita sa intre (coincidenta, fiu de avocat, dar scolit la Cluj, si doxa in teorie). Sper sa se schimbe cat mai curand conducerea, si atunci cand pic, sa stiu ca pic ca nu am invatat, nu din alte motive. De aceea imi pun mari sperante in examenul de la Sibiu, ca desi si acolo se va intra pe pile, dar cred ca ii trec si pe cei care au invatat.
Bafta la toti la invatat.
P.S. subscriu la propunerea de a-i da in judecata pe cei de la UNBR daca se anuleaza examenul. Sunt unul din cazurile in care am renuntat la locul de munca sa pot sa invat temeinic pentru acest examen.