Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
emilmailat a scris:
Pai tocmai ti-ai raspuns ,zic eu !
quiras a scris:
Prin pasivitate !
emilmailat a scris:
Cum se poate realiza infractiunea de lipsire de libertate, in mod ilegal, prevazuta de art. 189 C. Pen. prin inactiune? La INM cica se poate. Cum?
Si cand auzi o astfel de intrebare, nu te gandesti la complicitate (ca el a stat pasiv, nu a facut nimic, si a acceptat victima sa fie adusa la el acasa). Eu caut u exemplu de autor al infractiunii prin inactiune.
inactiune = este fapta ilicita in toate cazurile cind legea prevede imperativ obligatia unei persoane de a actiona intr-un anumit fel, adica de a avea o conduita pozitiva, obligatie care insa nu a fost respectata.
Lipsirea de libertate prin inactiune se produce atunci cand o persoana este lipsita de libertate in mod legal initial, iar dupa incetarea motivelor, uita sa l elibereze.
dan_16 a scris:
Lipsirea de libertate prin inactiune se produce atunci cand o persoana este lipsita de libertate in mod legal initial, iar dupa incetarea motivelor, uita sa l elibereze.
Numai ca in primul moment nu au fost intrunite cond. lipsirii de libertate intru-cat actiunea a fost legala ea devenind o lipsire de libertate din momentul in care cel retinut ar fi trebuit sa fie eliberat (prin inactiune), intrucat nu a fost liberat
In exemplul tau, initial a fost o actiunea (lipsirea de libertate) iar mai apoi o inactiune, nu a eliberat-o.
Sa dea Domnu' sa nu fie grile din astea la ex. ca va fi nasol.... dar tot nu mi-ai spus C la ce infractiune s-ar incadra?