Nu stiu cat de bine pot explica:)
La 6.În materia contractului de locaţiune: a) tacita relocaţiune nu poate fi exclusă printr-o clauză contractuală expresă; b) expirarea termenului prevăzut în contract atrage încetarea de drept a locaţiunii; c) pieirea bunului atrage încetarea contractului numai dacă a intervenit anterior încheierii contractului şi este totală.
a)Tacita relocatiune poate fi exclusa printr-o clauza contractuala expresa. Tacita relocatiune apare atunci cand locatarul continua folosinta bunului chiar si dupa ce a expirat termenul prevazut in contract si locatorul nu face nimic sa-l impiedice. Se poate insa, introduce o clauza prin care sa se excluda aceasta si locatarul sa nu mai poata continua folosinta, si sa se intample cum scrie la
b)expirarea termenului prevazut in contract atrage incetarea de drept a locatiunii
c) pieirea bunului atrage incetarea contractului numai daca a intervenit ULTERIOR incheierii contractului si este totala
sper sa fi dat o explicatie buna...
O sa raspund tot eu...
1-c
2-c
3-a, b
4-a,b,c
:coffee:
Buna dimineata!
se pare ca grilele se rezolva mai bine noaptea :D:D
Sa raspund si eu la grilele Gabrielei:
G1=c) cf.art.24 C.proc.civ.care prevede trei cazuri de incompatibilitate 9judecatorul ce a pronuntat o hotarare intr-o pricina nu poate lua parte la judecarea aceleasi pricini in apel sau in recurs,judecatorul care a pronuntat o hotarare nu poate sa ia parte la judecarea aceleasi pricini in caz de rejudecare dupa casare si cazul expus in varianta c) a G1)
G2=b) si c)
G3=b)
G4=a),b) si c)
Cateva grile...matinale de week-end:
Suntem in prezenta omorului savarsit cu premeditare cand:
a)intre momentul luarii hotararii si punerea in executare a acesteia a trecut o durata de timp;
b)infractorul a reflectat asupra executarii faptei;
c)infractorul s-a pregatit in vederea savarsirii faptei.
Actele de violenta savarsite cu intentia de a ucide in aceeasi imprejurare a doua peroane reprezinta:
a)daca nici una nu decedeaza,tentativa la omor deosebit de grav;
b)daca doar una decedeaza,omor simplu,calificat sau deosebit de grav in concurs cu tentativa la omor simplu,calificat sau deosebit de grav;
c)daca doar una decedeaza,omor simplu,calificat sau deosebit de grav in concurs cu tentativa la omor deosebit de grav.
Nu se pedepseste tentativa la:
a)pruncucidere;
b)ucidere din culpa;
c)determinarea sau inlesnirea sinuciderii.
Raspunsurile mele:
G1=c)
G2=a) si cred ca si b)
G3=a),b) si c).
G1
Exista premeditare atunci cand infractorul executa anumite acte preparatorii in vederea savarsirii faptei, isi procura sau confectioneaza o arma, urmareste victima spre a o surprinde intr-un loc mai ferit, isi ia dinainte masuri pentru camuflarea, acunderea faptei si a cadavrului si stergerea urmelor, etc. De asemeni, pentru a exista premeditare este necesar sa se fi scurs un anumit timp de la luarea deciziei de omor si pana la savarsirea faptei. Acest interval de timp ajuta la diferentierea omorului simplu, cand fapta se savarseste instantaneu, sub actiunea unei stari si a unui impuls violent de moment, fara timp de gandire si fara reflectie, de omorul cu premeditare cand, alaturi de actele materiale de pregatire infractorul parcurge si faza pregatirii mentale, interioare. Eu zic ca sunt toate: a), b) si c), la G1.
G2
a) este clar, si c) datorita pluralitatii subiectului pasiv.
G3
In nici un caz nu poate fi b).Nu este posibila tentativa la infractiunile savarsite din culpa deoarece le lipseste un element subiectiv si esential si anume INTENTIA.
La c). tentativa este posibila dar nu se pedepseste. Pentru a exista infractiunea de determinare sau inlesnire a sinuciderii trebuie ca suicidul sa se fi produs.
a) desi la o prima vedere ar fi posibila tentativa la pruncucidere, ea nu este incriminata luandu-se in considerare tocmai starea de tulburare in care se afla mama copilului imediat dupa nastere, stare ce face ca infractiunea de pruncucidere sa fie pedepsita mai usor. Deci la G3 nici un raspuns.
Merit o :coffee: ?