Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Atipic, dar foarte greu ( dupa parerea mea). Eu am picat la procedura civila si la statut ( la statut nu citisem decat o saptamana) pt ca nu am mai avut timp.
De aceea va rugam sa ma ajutati cu niste sinteze.
Asta vroiam sa scriu in mesajul trecut dar am uitat esentialul.
Multumesc!
mi-a venit o idee nebuneasca si vreau sa v-o spun. deoarece calatoresc fff mult si mai tot timpul sunt singura in masina, m-am gandit ca in timp ce invat sa ma inregistrez si apoi sa imi pun castile pe drum. astfel mi se va fixa mai bine. sunt cu capul, cred ca de la oboseala#-o
Pentru cine doreste,grile drept penal:
Pentru a fi in prezenta intentiei indirecte este necesar ca:
Faptuitorul sa fi prevazut rezultatul socialmente periculos,si sa nu fi urmarit producerea lui;
Fapta sa fi putut produce cel putin doua rezultate;
Rezultatul socialmente periculos sa nu fi fost inevitabil;
Minorul va raspunde conform legii penale daca:
Avand intre 14-18 ani se dovedeste ca are capacitatea generala de a-si manifesta in mod constient vointa;
Avand intre 14 si 16 ani se dovedeste ca are capacitatea generala de a-si manifesta in mod constient vointa;
Are peste 16 ani.
Nu exista echivalenta intre urmatoarele notiuni;
Infractor si faptuitor;
existenta unui obiect material al infractiunii si calificarea faptei ca fiind o infractiune de rezultat;
subiect pasiv si persoana pagubita.
Pentru ca o fapta sa fie infractiune,legea trebuie sa prevada expres ca este incriminata si atunci cand este savarsita;
din culpa la infractiunile comisive;
din culpa la infractiunile omisive;
cu paeterintentie la infractiunile omisive.
Reprezinta cauze care inlatura caracterul penal al faptei;
Proba veritatii;
constrangerea la darea de mita;
lipsa dublei incriminari.
Cauzele care inlatura vinovatia isi produc efectele;
in personam;
in rem;
in personam sau in rem.
Este in legitima aparare numai acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac;
material,direct,imediat si injust,indreptat impotriva sa sau impotriva unui interes obstesc si care pune in pericol persoana atacata sau interesul obstesc;
material,direct,imediat si injust,indreptat impotriva sa sau impotriva sa,a altuia sau impotriva unui interes obstesc si care pune in pericol peroana sau drepturile celui atacat ori interesul obstesc;
material,irect,imediat si injust,indreptat impotriva sa sau a unui interes obstesc si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obstesc.
Spor! :luck: