Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Intai de toate ,poate poti sa ne raspunzi daca ai terminat o facultate de drept ?! Acum ,ca autori la Penal gen.=Mitrache ,Partea Speciala=Nistoreanu+Boroi . Iar la ultima intrebare sau exemplul dat de tine ,partea generala "face referire" la: ...... ,infractiune si sanctiuni,raspundere penala si aplicarea pedepselor. "referirea la crime,delicte " precum si contraventiile o gasesti in alta parte ! #-o Mens sana in corpore sano ! :)
Bun gasit tuturor! Se pregateste cineva pentru admiterea din februarie? Daca da, ce materiale studiati - titlu, autori, editie? Cu exceptia manualelor de la Nomina Lex - sinteze...
Ma intereseaza in primul rand la drept penal - partea generala si partea speciala. Ce intelegeti voi din, citez din ultimul Regulament - cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar), Anexa 2 - Tematica de examen si bibliografia, pg. 20, ultimul paragraf "Lucrarile de specialitate sau orice alta documentatie, consultate in vederea pregatirii pentru examen, se vor aduce la zi, in raport cu modificarile legislative intrate in vigoare pana la data de 31 decembrie 2009" ? Spre exemplu, la dr. penal - partea generala facem referire la crime si delicte, sau nu?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si spor la invatat! ;)
Hai-Hui a scris:
Lili.Ang a scris:
Oare eu daca am dat si am luat examenul de acum din septembrie, sunt avocat stagiar, am cerut inscrierea in tablou incepand cu 1 ianuarie...dar in acelasi timp sunt consilier juridic definitiv...ma pot prezenta sa mai dau o data examenul din februarie?:) (avocat fiind).
Cu tot respectul... v-as intreba ceva mai dur dar.... daca sunteti deja avocat, atunci pentru ce va mai trebuie inca o runda de testare?
Eu nici daca as fi sado-maso nu m-as gandi la asa ceva. :)
:)) Da, la prima vedere si eu as intreba acelasi lucru. Par a fi usor nesanatoasa la cap, nu?:))
Dar ganditi-va. Acum sunt stagiar, 2 ani sunt relativ limitata. In acelasi timp, am vechime ca si consilier juridic 4 ani, am luat definitivatul in aceasta profesie. De ce sa stau 2 ani si sa astept pentru a da definitivatul ca si avocat? De ce n-as da acest examen ACUM si, in eventualitatea in care iau, sunt avocat definitiv?
M-ati facut sa zambesc de dimineata:)