avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna seara. Pentru un proces de partaj , avocatul cat are dreptul sa impuna onorariul. Avocatul care l-am solicitat a pretins ca , dupa noile tarife , onorariul se poate ridica pana la 4 % din masa partajabila. E adevarat ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:03, 13 Septembrie 2017
Nu exista vechi tarife, noi tarife...iar de cerut, va poate cere cat vrea el, nu e limitat de lege.

Taxa de timbru e de 3% din valoarea bunurilor partajabile. Mai aveți și expertize de plătit...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Bună ziua. Fiecare avocat percepe de la clienții sai propriile onorarii . Dacă nu sunteți mulțumit de onorariul perceput de către apărătorul ales puteți consulta și alți avocați.
NU stiu ce sa va spun referitor la hotararea UNBR, e atat de neclara ca mi-ar lua 10 pagini sa va fac o idee despre onorariile de acolo, starea de recomandare si/sau obligativitate etc.
E posibil sa va incadrati la acel procent, nu cunosc...
Aia cu impusul, discutabil, juridic. Teoretic onorariul se negociaza, asta intra in contradictie cu ideea de onorariu minim... in plus avocatului i se recomanda acele onorarii, dar nerespectarea lor inseamna abatere disciplinara. Absurd de la cap la coada.
Oricum, nu am citit cu maxima atentie hotararea ca nu am avut rabdare, e greu de descifrat.
Mai precis , din mai 2017 baroul avocatilor a impus un tabel minimal care trebuie respectat. Taxa de 3 % din masa partajabila devine referinta la onorariu. Cu cat masa este mai mare cu atat si onorariul creste. Asa m-i s-a spus... Probabil ca la piata: nu e fraier cine cere...e fraier cine da !... Multumesc ptr.raspuns..
Nu e din mai, e din august 2017, 29 sau 31, nu mai retin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarif minim obligatoriu carraro carraro As dori să știu dacă angajez un avocat să mă reprezinte în apelul unui proces de partaj in urma unui divorț , daca exista un tarif minim obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)