Daca in ultimii ani, judecatorii ce instrumenteaza cauzele penale, prin incheiere de sedinta, solicita testul poligraf in tot mai multe cauze, ce ratiuni pot impiedica un judecator, in cauze civile, sa solicite testul poligraf al martorilor?
Ce reactie ar putea avea un judecator atunci cand un avocat face dovada sinceritatii martorilor sai printr-o expertiza extrajudiciara poligraf?
Consider ca nu putem asocia cuvantul sansa cu precesul civil.
Logica imi spune ca pentru a dovedi cuiva ca C.N.P.-ul meu este XXX, trebuie sa-i arat o carte de identitate sau un certificat de nastere. Nu este nevoie sa aduc 21,5 milioane de carti de identitate sau certificate de nastere cu ajutorul carora sa fac dovada ca acel C.N.P. XXX nu apartine altcuiva.
Nu trebuie sa fac dovada nesinceritatii altor persoane atata timp cat pot dovedi sinceritatea mea.
Este doar o discutie de principiu. Prin urmare nu are ce sa ma supere :).
Ridicam problema unor avocati ce s-ar intampla daca, intr-o cauza civila, cu martori mincinosi, un avocat ar efectua o expertiza poligraf, chiar si extrajudiciara, evidentiind sinceritatea in declaratii a clientului sau.
Ma bucur ca nu va suparati.:)
Eu cred ca problema dvs nu o constituie sinceritatea martorilor dvs., ci ceea ce au declarat martorii partii adverse.Daca acestia au mintit doar cu o plangere penala se poate face ceva.
Daca doar dvs ati audiat martori si v-ati judecat fara martori din partea adversa se poate discuta despre incercarea dvs.Nu ati avea alta posibilitate.
Depinde ce vreti sa faceti si depinde care este problema concreta.
Testul poligrafului
Mari.an
de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)