avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere penala pentru RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere penala pentru RCA

Buna ziua,
Am fost implicat de curand intr un accident auto cu 3 vehicole implicate. Mai exact am fost prins la mijloc. Am mers la politie, vinovatul si a recunoscut vina si a prezentat o polita RCA valabila fizic, dupa cercetari s a dovedit a nu fii valabila.
Ii pot face plangere penala pentru distrugere, fals si uz de fals?
Cel mai recent răspuns: Iulica popica , utilizator 10:21, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci singura șansă este să îl dați în judecată.
Pana se judeca cauza puteti repara mașina pe banii dvs dar păstrați toate devizele si facturile ocazionate de reparații.
Vor deveni probe în dosar. Puteti solicita daune interese cat si daune morale
Problema mea nu este recuperarea prejudiciului pentru ca asta se rezolva. Eu vreau sa raspunda penal si sa ma constitui parte civila apoi sa cer niste daune morale atata tot!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci, in esenta, ati avut un accident, si ati descoperit ca cel vinovat avea o asigurare falsa. Si acum vreti sa initiati un program educational, cu efect raspundere penala pentru individ.

De ce nu ati spus asa de la inceput?
acest răspuns util
In ce priveste reparatia masinii, deschideti un dosar de dauna la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii..Pentru distrugere, fals, etc. lasati politia sa- si faca treaba (oricum a primit o amenda substantiala pt lipsa polita rca valabila).Parerea mea....
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
Olga Tanasa, Consultant asigurari
acest răspuns util
Doamna Tanase, FPVS acopera si situatiile cu autor cunoscut si lipsa asigurare? Sau acestea trebuiesc rezolvate pe cale civila (tribunal, etc)?

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)