avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere penala pentru RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere penala pentru RCA

Buna ziua,
Am fost implicat de curand intr un accident auto cu 3 vehicole implicate. Mai exact am fost prins la mijloc. Am mers la politie, vinovatul si a recunoscut vina si a prezentat o polita RCA valabila fizic, dupa cercetari s a dovedit a nu fii valabila.
Ii pot face plangere penala pentru distrugere, fals si uz de fals?
Cel mai recent răspuns: Iulica popica , utilizator 10:21, 26 Septembrie 2017
Va multumesc! Consider raspunsul dvs extrem de folositor ! Ma va ajuta in intocmirea plangerii penale!
IRIS AG BROKER de ASIGURARE a scris:

Legea RCA nr. 132/ 2017
Art. 38: Infracţiuni
(1) Emiterea şi comercializarea poliţelor de asigurare RCA false sau falsificate constituie infracţiune, care se pedepseşte conform Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.

Respectivul conducător auto nu e vinovat de emiterea sau comercializarea unei polite RCA false...
Brokerul care a emis polita este vinovat pt fals iar conducatorul auto este vinovat pt uz de fals! Era de datoria lui ca sa si verifice valabilitatea politei, cu alte cuvinte e bun de plata!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asigurarea a fost cumparata de la un broker, si acesta a omis sa o inregistreze cu asiguratorul, culpa e a brokerului.
Celalat sofer e in culpa doar in masura in case se poate demonstra ca a stiut de situatie
Eu zic ca pot demonstra ca a stiut de la inceput numai ca a facut pe prostul ca sa vada unde se ajunge, iar acum va fii bun de plata si va platii mai mult decat s a asteptat pentru ca s a ajuns unde nici eu nu mi as fii dorit sa ajung!

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)