avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... Cum se apreciază/depreciază o valută față de LEU?
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

Cum se apreciază/depreciază o valută față de LEU?

Care este principalul motiv (pentru că sunt convins că sunt foarte multe) pentru care, spre exemplu, dolarul se apreciază față de leu?

Care este strategia BNR pentru a echilibra situațiile în care leul se depreciază agresiv față de principalele valute?
Cel mai recent răspuns: stepanadrian , utilizator 17:13, 6 Aprilie 2018
Principalul motiv pentru care leul se depreciaza sau se apreciaza fata de principalele valute este ritmul in care INS-ul minte de ingheata apele. Avem crestere economica de 7% (conf INS) dar incasarile la buget scad !?. Vesnicul vinovat (de serviciu) este evaziunea. Nimeni nu-si pune problema ce raporteaza INS, unde "se uita" aceasta institutie cand raporteaza asemenea cifre bombastice. De ce fac asa ? Habar nu am.
Din câte știu, un factor masiv e reprezentat de împrumuturile masive în EURO și USD. E un subiect complex. Dacă există vreun specialist în economie, chiar aș vrea o părere tehnică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea monedei europene nefis nefis buna ziua va rog daca puteti sa-mi spuneti parerea dvs ,daca moneda europeana va creste in raport cu leul in situatia in care guvernul este nevoit sa creasca ... (vezi toată discuția)
Revenire_metode de reactualizare leu-1947, dupa stabilizare- leu 2010 titi marina titi marina prin luna mai 2010, intrebam pe forum daca poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza valoarea reactualizata a leului din 29 aug 1947, astazi. Cineva mi-a ... (vezi toată discuția)
Estimam cat o sa fie cursul leu euro in septembrie 2009? Alin Popescu Alin Popescu Piata abunda de tot felul de estimari cu privire la locul pe care l-ar putea avea leul in 2009. Unii spun ca am putea ajunge la un curs de 4,7, altii ca e ... (vezi toată discuția)