avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul salariu part time
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul salariu part time

Avem urmatoarea situatie: o ingrijitoare este angajata la 2 cabinete medicale de familie cu 2 respectiv 4 ore/zi . Pentru cele 2 ore diferenta cum se platesc CAS si CASS de catre cei 2 angajatori ? Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorel61 , utilizator 19:16, 18 Septembrie 2017
In situatia dvs la ambii angajatori se va calcula CAS si CASS la valoarea salariului minim (1450 lei)
Va multumesc foarte mult ! insa raspunsul dumneavoastra mi- a mai adaugat o problema : eu sunt angajat ca asistent medical cu cate 4 ore/zi la doua cabinete medicale , venitul cumulat depasind salariul minim ( 907 + 1000 lei )
In situatia mea se aplica aceeasi regula, ambii angajatori vor plati diferenta de CAS sI CASS pana la nivelul salariului minim ? Va intreb pentru ca mi s-a spus , neoficial, ca adunand 8 ore/zi nu mi se aplica regula de mai sus ! Va multumesc inca o data si astept raspunsul dumneavostra .
I-mi cer scuze pentru insistenta !
Daca realizati în cursul aceleiași luni venituri din salarii a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puțin egală cu salariul minim brut pe țară nu se aplica obligatia angajatorilor de a calcula si platii CAS si CASS la nivelul salariului minim pe economie. Raspunsul e valabil si pentru situatia de mai sus, chiar daca are un contract de 2 ore si unul de 4 ore.
Pentru aceasta trebuie sa depuneti la fiecare angajator pana pe 5 ale lunii o declaratie ca cea de mai jos

DECLARAȚIE
Sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare,

subsemnatul/subsemnata, . . . . . . . . . ., domiciliat(ă) în . . . . . . . . . ., str. . . . . . . . . . . nr. . . . . . . . . . ., bl. . . . . . . . . . ., sc. . . . . . . . . . ., ap. . . . . . . . . . ., județul/sectorul . . . . . . . . . ., legitimat(ă) cu B.I./C.I. seria . . . . . . . . . . nr. . . . . . . . . . ., CNP . . . . . . . . . .,declar pe propria răspundere următoarele:

În cursul lunii . . . . . . . . . . am realizat venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puțin egală cu salariul minim brut pe țară.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
Madalin Ioan, Contabil
Va multumesc foarte mult , mi-ati fost de un mare ajutor ! O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota cas si cass angajat cu 2 cim cu timp partial de lucru care nu insumeaza 8 ore/zi viorel61 viorel61 Avem angajata o ingrijitoare la 2 cabinete medicale cu 2 respectiv 4 ore/zi si care , cumulat, nu ajunge la salariul minim brut de 1900 lei ! Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensionar angajat comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un pensionar angajat cu 2 ore/zi, perioada nereterminata si pentru luna august (cand au intervenit modificarea cu CAS si CASS) mi-a adus decizia ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)