avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de trecere

Intre mine si vecin este un drum acces tarla 10 m latime (conform schita primerie in care sunt trecuti vecinii terenului cumparat de parinti prin anii 1985), de cateva zile vecinu isi construieste un nou gard dar nu pe vechiul amplasament il muta cu aproximativ 2 m reducand din latimea drumulu de aces la tarla. Mentionez ca intrarile cu masinile si utilajele agricole se face pe acest drum.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:18, 18 Septembrie 2017
Buna ziua,
Daca prin acel drum ingradeste accesul si nu va puteti intelege civilizat atunci va trebui sa va adresati instantei de judecata.
Puteti formula doua actiuni:fie actiune in granituire,fie actiune confesorie de servitute de trecere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute Bebe1976 Bebe1976 Buna ziua ,as avea și eu o întrebare ,am un teren de 420 m cu latime de 8 m ,varul meu are un teren lângă mine de 460 m cu lățime 9 m , amândoi avem ... (vezi toată discuția)
Drum de acces cu servitute Rhadu Rhadu Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren cu casa in centrul orasului. Proprietatea este a3a si ultima dintr-un lot parcelat in 3 proprietati. In acte exista ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)