avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract închiriere (înregistrat la ANAF) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract închiriere (înregistrat la ANAF) din cauza gândacilor de bucătărie

Buna ziua! Se da urmatoarea speta: In urma cu 4 zile am inchiriat o garsoniera cu contract anaf pe 12 luni. Am platit 1000 lei chirie avans, 1000 lei garantie si 500 lei agentie. Contractul nu cuprinde nicio clauza. Sunt completate doar rubricile standard si am mai scris ca i am inmanat garantie 1000 lei. Urmatoarea zi am inceput curatenia generala si am constatat ca locuinta e infestata de gandaci de bucatarie. In urmatoarele zile am incercat tot felul de solutii si insecticide in speranta ca ii voi elimina, insa fara niciun rezultat. Proprietarul nu mi a spus in momentul inchirierii despre problema insectelor. Ulterior cand l am intrebat a recunoscut si a zis ca responsabila e vecina, persoana in varsta certata cu apa si curatenia. Bun. Eu am pierdut lupta cu insectele si vreau sa renunt la inchiriere. Mi am luat gandul deja de la banii dati catre agentie. Daca nu reusesc sa mi recuperez amiabil cei 2000 lei de la proprietar ce sanse am in instanta? Sunt dispus sa ii platesc cele 4 zile in care am facut doar curatenie generala ( am consumat apa si curent) ca de dormit nu s-a putut. Astept pareri! Cu stima!
Cel mai recent răspuns: office_log , utilizator 19:34, 21 Septembrie 2017
Aveti dreptul sa solicitati rezilierea contractului avand in vedere neasigurarea conditiilor sanitare
Daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial locatorul ca urmeaza sa il obligati la achitarea cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Si eu sunt de parere ca, daca amiabil nu se poate rezolva, teoretic si tehnic se poate solicita in instanta rezilierea contractului de inchiriere pentru motivul ca spatiul respectiv este impropriu de a fi locuit (pentru ca locatorul este obligat sa asigure locatarului folosinta imobilului, sa il predea in stare corespunzatoare de folosinta si sa-l garanteze pentru folosinta linistita si utila, ori cu gandacii respectivi, numai utila nu poate fi folosinta), insa din punct de vedere practic, o sa dureze pe putin doua luni pana ajungeti la primul termen de judecata, iar pana la o solutie definitiva numai dzeu stie cat va mai dura, timp in care fie plecati de acolo de buna voie, fie traiti cu miriapodele laolalta.
Exista si varianta sa notificati prin executor locatorul si in caz de refuz al acestuia, sa introduceti o cerere de chemare in judecata privind rezilierea cu daune interese si sa va si mutati urgent de acolo, Insa varianta implica alte costuri, timp si bineinteles posibilitatea ca cererea sa va fie respinsa.
S-a rezolvat amiabil. A fost un proprietar corect. Multumesc pentru parerile voastre. Cu stima!
fiola-solutie-regent-insecticid-gandaci-2ml
Mergeți la farmacie și cumpărați acid boric. Este un praf alb pe care îl amestecați cu puțină făină și zahăr, iar acest amestec îl puteți pune pe foi de aluminiu prin toată bucătăria. Gândacii nu dispar imediat, dar garantez că în 2 săptămâni nu mai este niciunul. Am aplicat această metodă personal, exasperat fiind că nicio soluție comercială nu a funcționat.

Alte discuții în legătură

Sanctiuni refuz dezinsectie (alergie la insecticid) adriana1900 adriana1900 Buna ziua! sa pus jos in scara la avizier anunt ca se va face dezinsectie in apartamente,ce se poate intampla daca nu ii primesc,au cum sa ma oblige? (vezi toată discuția)
Recuperare garantie emilia_ispas emilia_ispas Va solicit parerea in legatura cu urmatoarea situatie. Inainte de Craciunul 2017 am vizionat un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Apartamentul era curat, ... (vezi toată discuția)