avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca în folosul comunității
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca în folosul comunității

Buna ziua . Am primit de la parchet de executat 30 de zile de munca in folosul comunitatii . Nu mi s-a mentionat numarul de ore per zi
Mentionez ca la parchet am primit informatia de 2 ore per zi(verbal) iar recent am inteles ca daca nu sunt angajat trebuie sa muncesc 8 ore pe zi . Va rog frumos lamuriti-ma !
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 18 Septembrie 2017
Legea 253/2013
art.89
Prestarea muncii neremunerate în folosul comunităţii
(1) În cazul în care s-a dispus prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, procurorul decide ca munca să se execute:
a) în cadrul unui serviciu din cadrul autorităţilor locale în circumscripţia cărora locuieşte persoana faţă de care s-a renunţat la urmărirea penală; sau
b) în cadrul unei instituţii din comunitate abilitate potrivit procedurii prevăzute la art. 20, dacă aceasta şi-a exprimat în scris acordul pentru primirea la muncă a persoanei faţă de care s-a renunţat la urmărirea penală şi are locuri disponibile neocupate în cadrul colaborării cu serviciul de probaţiune.

(2) O zi de muncă neremunerată în folosul comunităţii înseamnă două ore de activitate prestată efectiv.neremunerată în folosul comunităţii înseamnă două ore de activitate prestată efectiv.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare vasiledela4 vasiledela4 in cazul in care primesc o condamnare cu suspendare cum trebuie sa procedez care sint pasi de urmat daca primesc si munca in folosul comunitatii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Munca neremunerata in folosul comunitatii Flavian Mitrac Flavian Mitrac Buna ziua! S-a dispus renuntarea la urmarirea penala si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii pentru o durata de 30 zile (o zi de munca ... (vezi toată discuția)
Dosar pensal-violenta în familie/ pedeapsa all3x@ndra all3x@ndra Bună ziua, am un dosar penal pentru violenta în familie.Intre timp victima a dat declarație precum ne am împăcat. S-a judecat dosarul și mi-a venit ... (vezi toată discuția)