avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen raspuns reclamatie itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen raspuns reclamatie itm

cum procedez daca itm nu raspunde la reclamatie ,patronul ma amenintat ca are relatii la itm
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 9 Decembrie 2019
OG 27/2002 prevede:
Art. 8. - (1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2) Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.
Daca ITM nu v-a raspuns in termenul legal, puteti sa adresati o petitie organului ierahic superior, adica Inspectiei Muncii.
Eu va recomand mai intai sa mergeti personal la ITM si sa solicitati lamuriri in ce priveste lipsa raspunsului solicitat la reclamatia depusa. Daca nu gasiti intelegere si aveti dovada primirii reclamatiei dv. de catre ITM, depuneti o reclamatie la Inspectia Muncii sau in instanta de contencios administrativ. ;)
multumesc mult
Daca in termen de 30 zile nu primiti raspuns de la ITM,adresati va Inspectiei Muncii.
VLADVIOREL12 a scris:

cum procedez daca itm nu raspunde la reclamatie ,patronul ma amenintat ca are relatii la itm


Exista putine sanse ca ITM-ul sa nu va raspunda in termenul legal de 30 zile care poate fi prelungit cu inca 15 zile.
In caz ca nu vi se raspunde aveti posibilitatea de a va adresa instantei de contencios administrativ sau Ministerului Muncii.

Alte discuții în legătură

Probleme cu restituirea cartii de munca june_x25 june_x25 Daca angajatorul este o institutie de stat ( sau partial de stat), care nu are inregistrate contractele de munca la ITM, iar cartile de munca se tin la sediul ... (vezi toată discuția)
Abuzurile patronilor nepedepsite mihainita mihainita am lucrat ca sofer pe camion de 40 tone si am fost concediat pentru ca am refuzat sa incalc regulamentul 561/2006 referitor la timpii de lucru si de odihna.Nu ... (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns de la itm Sophia1975 Sophia1975 Bună ziua! Am inaintat o petitie/reclamatie la Ispectoratul Teritorial de Munca Bucuresti in legatura cu abuzurile, ilegalitatile angajatorului meu. Nu este ... (vezi toată discuția)