avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie ANAF finante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie ANAF finante

Buna ziua, am o nelamurire, am primit o somatie de plata cu titlu" Impozitul pe venituri din trasferul de proprietati din patrimoniu personal", apartamentul de cota 1/2 care l-am avut a fost scos la licitatie anul trecut de catre o firma autorizata din partea bancii. Intrebare, Ce venit am avut eu din aceasta licitatie cand eu nu mai am nimic si nici nu mia dat mie nici un leu, au dreptul sa imi ceara asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Aicilef , utilizator 21:53, 19 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

La vanzare se plateste impozitul pe tranzactii.Dvs. in calitate de vanzator trebuie sa platiti un impozit pe tranzactii, in functie de valoarea proprietatii, pe care notarul trebuie sa-l vireze la stat, dupa ce la retinut de la dvs..Depinde cand s-a efectuat vanzarea.De anul asta nu se mai retine impozit pe tranzactii la casele vandute sub 100000 de euro.Anul trecut erau 2 cote, indiferent de valoarea proprietatii.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
economv, utilizator
In C.F. rezulta noul proprietar din 13 ianuare 2017, in aceste conditii ce ma sfatuiti sa fac, iei imi dau termen 15 zile de la primirea somatiei de a o contesta, care este procedura?
Unde as putea gasi detalii despre noua lege?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 111 din codul fiscal valabil pe anul 2016, in cazul in care actul de vanzare cumparare s-a intocmit cu data de 2016 prevede;" Art. 111. - Definirea venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal

(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:

a) pentru construcţiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum şi pentru terenurile de orice fel fără construcţii, dobândite într-un termen de până la 3 ani inclusiv:

(i) 3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

(ii) peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv;

b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:

(i) 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

(ii) peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv."
Din anul 2017, luna 02 daca valoarea este pana 450000 lei nu se mai retine impozit.

___________
Am gasit legea care a iesit din 1 februarie 2017, nelamurirea mea ramane, daca eu aveam un credit ipotecar pe care nu am apucat sa il platesc doar 2 ani , atunci nu banca este beneficiarul in recuperarea banilor ? Aicilef a scris:

Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe vânzare imobil în ianuarie 2017 Genesys Genesys Doresc să știu valoarea impozitului (%) datorat statului pentru o factură emisă în ianuarie 2017 pentru vânzarea unui punct de lucru, teren și ... (vezi toată discuția)
Impozit imobiliare ancamirela ancamirela Buna seara, Ma intereseaza daca in cazul vanzarii unui apartament se percepe vreun impozit pe suma incasata. Exista vreo diferenta daca cel care cumpara are ... (vezi toată discuția)
Cit la % lazer_454 lazer_454 buna ziua . la vinzarea unei locuinte si aunui teren extravilan cit la % sau ce taxe trebuie platite catre stat ? (vezi toată discuția)