avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate pentru imobilele moștenite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate pentru imobilele moștenite

Locatie:sat Macaresti,com.Prisacani,parinti decedati ,nu au Titlu de proprietate.Copii:doua fete.Dorim sa vindem casa si pamantul mostenit,de unde trebuie sa incepem demersurile.Primul pas!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: merlusca , utilizator 07:35, 21 Septembrie 2017
multumesc f.mult
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa instantei de judecata,in vederea dobandirii dreptului de proprietate,pe calea uzucapiunii.

Uzucapiunea reprezinta o modalitate originara a dobandirii dreptului de proprietate .

Aceasta institutie produce efecte in mod retroactiv.

Puteti invoca posesia de 30 de ani.

In cazul in care nu ati posedat vreme de 30 de ani bunul,invocati jonctiunea posesiile,unind posesia parintilor cu a dumneavoastra.

Posesia trebuie sa fie utila,neintrerupta,publica sub nume de proprietar,conform art .1847 din vechiul Cod civil.
Posesia va fi dovedita cu martori , inscrisuri.

Ulterior,dupa dobandirea dreptului de proprietate veti dezbate succesiunea.

Ambii succesori invoca uzucapiunea.

Succes.

cum se poate corecta numele din rolul de la Primarie fiind URSU ION si in certificatul de nastere
este URSU IOAN.Am intampinat greutati in dezbaterea succesiunii.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre uzucapiune costel01 costel01 Buna ziua.Locuiesc intr-un imobil cumparat de parintii mei, in urma cu 40 de ani ,pe baza unei chitante de mina.Deoarece nu cunosc domiciliul actual al ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)
Cand devii coproprietar raului raului buna ziua daca eu stau de 21 de ani in casa care au locuit parintii cu mine ei au decedat si casa proprietara este mama ca nu am dezbatut succesiunea si eu ... (vezi toată discuția)