avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii DECLARATIE 112 CU ORE MAI PUTINE DECAT MUNCITE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

DECLARATIE 112 CU ORE MAI PUTINE DECAT MUNCITE

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o indrumare. Angajatorul angajeaza cu contract de munca de 8h/zi, iar dupa un an angajatul se duce la Casa de Pensii si scoate adeverinta de unde reiese ca un an de zile a lucrat doar 3-4zile/luna. Care este baza legala prin care angajatul sa ceara angajatorului sa i se plateasca contributiile pe anul intreg nu doar 3-4 zile pe luna. A pierdut 10 luni din vechime, plus ca baza de calcul este foarte mica la 3-4 zile/lunar. Mentionez ca angajatul nu a semnat state de plata sau pontaje, doar contractul de angajare si ultimul stat de plata pe august si decizia de incetare cu renuntare la preaviz din partea angajatorului.. Nu inteleg cum pot angajatorii sa declare ce vor la ANAF fara sa fie trasi la raspundere, fara vreun act la mana care sa dovedeasca lipsa angajatului de la munca din cele 8h/zi contractuale.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
Dragos1109, utilizator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 18:53, 26 Martie 2018

Ca finalitate la aceasta situatie, angajatorul a fost nevoit sa refaca declaratia 112 pt tot anul, si sa plateasca impozitele aferente declaratiilor refacute. Mai exista si dreptate pe lumea asta!
Da, ati avut si putin noroc. Cine l-a determinat sa le refaca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu cat noroc a fost....V-am spus ca si-a angajat avocat, avocatul a vazut situatia, statele de plata nu erau semnate(daca le-ar fi dat spre semnare lunar s-ar fi vazut ceea ce declara la stat) si in consecinta avocatul si-a dat seama ca nu are castig de cauza.
Deci benevol. Daca nu dorea benevol va asigur ca singura solutie era in instanta.

Dragos1109 a scris:

Nu stiu cat noroc a fost....V-am spus ca si-a angajat avocat, avocatul a vazut situatia, statele de plata nu erau semnate(daca le-ar fi dat spre semnare lunar s-ar fi vazut ceea ce declara la stat) si in consecinta avocatul si-a dat seama ca nu are castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacere state salarii Geo_2008 Geo_2008 Buna ziua Vreau sa supun atentiei dvs o situatie mai putin obisnuita. La o soc com s-au platit tot anul trecut (in fiecare luna) ore suplimentare atunci cand ... (vezi toată discuția)
Nelamurire raspuns itmb vladiana vladiana Va rog sa ma ajutati si pe mine in descifrarea unui raspuns primit de la ITMB in urma unei Sesizari. Concret: un agent de paza angajat cu CIM(program 8h/zi, ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale hotarare judecatoreasca gina68 gina68 Daca un salariat a castigat in instanta plata unei zile ide munca n care fusese pontat nemotivat, cum va proceda angajatorul ? Se procedeaza ca in cazul ... (vezi toată discuția)