avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu in cazul desfacerii contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu in cazul desfacerii contractului de munca

buna!
in cazul desfacerii disciplinare a contractului individual de munca, salariul compensatoriu si respectarea termenului de preaviz de catre angajator sunt obligatorii? sau fiind vina angajatului nu se mai acorda? ce formalitatii tb indeplinite la itm?multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:20, 11 Octombrie 2009
ronin33dan a scris:

Ca si numar de zile calendaristice preavizul are 20, acum sunt nevoie de 20 calendaristice sau lucratoare?
Va rog sa-mi scuzati stupizenia in domeniu , dar este prima data cand ma lovesc de asemenea lucruri. #-o

Preavizul este de 20 de zile lucratoare .In aceasta perioada puteti lucra 4 ore/zi si veti fi platit 8 ore/zi.
Revin cu ce am spus si ce am relatat la pagina 1, ad-literam: nu se desface contractul disciplinar, pur si simplu se renunta la postul respectiv, al meu si al unui coleg care si el a primit aceiasi decizie ca si mine in aceiasi formula si in aceeasi zi.
Problema este ca acest administrator a mai taiat bonurile pe 3 luni drept pedeapsa, a mai taiat si din salarii fara o informare, e un Hagi Tudose cand vine vorba de bani. :(( Frica mea este ca atunci cand va fi nevoit sa ne dea banii sa nu faca vreo glumita cu banii si cu bonurile cum a facut si la altii.Majoritatea s-au lasat la mana lor si au luat cati bani au primit numai sa scape de el mai repede!!!
Foarte important! mai ales pentru calcularea drepturilor băneşti cuvenite (pe lăngă salariul compensatoriu)
Termenele au un moment iniţial (de începere), un moment final (de împlinire) şi o durată (în cazul de faţă, 20 zile lucrătoare).
Pentru calcularea termenului de preaviz de 20 zile (lucrătoare) se aplică dispoziţiile C.proc.civilă care reglementează termenele (procedurale), respectiv : art.101 (alin.1) C.proc.civilă care consacră sistemul exclusiv pentru calcularea termenelor pe zile , adică nu intră în calcul nici ziua de începere, nici ziua de împlinire a termenului.
În cazul Dvs. termenul de preaviz se împlineşte pe data de 03.11.2009. Deci, nu intră în calcul data de 05.10.09 (ziua de începere) şi 02.11.2009 (ziua de împlinire) ; sunt 20 zile lucrătoare.
Art. 102. - Termenele încep să curgă de la data comunicării dacă legea nu dispune altfel.

ronin33dan a scris:

Revin cu ce am spus si ce am relatat la pagina 1, ad-literam: nu se desface contractul disciplinar, pur si simplu se renunta la postul respectiv, al meu si al unui coleg care si el a primit aceiasi decizie ca si mine in aceiasi formula si in aceeasi zi.
Problema este ca acest administrator a mai taiat bonurile pe 3 luni drept pedeapsa, a mai taiat si din salarii fara o informare, e un Hagi Tudose cand vine vorba de bani. :(( Frica mea este ca atunci cand va fi nevoit sa ne dea banii sa nu faca vreo glumita cu banii si cu bonurile cum a facut si la altii.Majoritatea s-au lasat la mana lor si au luat cati bani au primit numai sa scape de el mai repede!!!

In conditiile in care nu va da toti banii, aveti psibilitatea de a va adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.
ce trebuie facut pentru a lucra 4h/zi in loc de 8h/zi in timpul preavizului???

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii la disponibilizare colectia la firma privata laurms laurms Buna ziua. Am si eu o nedumerire. lucrez la o firma privata de soft si ieri am fost anuntati ca se fac concedieri colective. vor pleca 16 persoane din totalul ... (vezi toată discuția)
Banii de pe perioada preavizului de 20 de zile Alecsbv Alecsbv Buna ziua, Pana la inceputul lunii acestea am lucrat la un magazin, din cauza unor probleme o alta firma a preluat magazinul si o parte din angajati, eu nu ... (vezi toată discuția)
Concediere ANISOARA GHERGHINA ANISOARA GHERGHINA Care este perioada de preaviz acordata in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului? (vezi toată discuția)