avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu in cazul desfacerii contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu in cazul desfacerii contractului de munca

buna!
in cazul desfacerii disciplinare a contractului individual de munca, salariul compensatoriu si respectarea termenului de preaviz de catre angajator sunt obligatorii? sau fiind vina angajatului nu se mai acorda? ce formalitatii tb indeplinite la itm?multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:20, 11 Octombrie 2009
1. Daca e vorba de preavizul dat de angajator pentru concediere nu trebuie sa faceti nimic deosebit> Ii aratati angajatorului ce scrie in CCMUNN si venitit la servicu numai 4 ore pe zi:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.

2. Nu mai puneti aceleasi intrebari pe mai multe topicuri!
asasas a scris:

ce trebuie facut pentru a lucra 4h/zi in loc de 8h/zi in timpul preavizului???

In acest caz, este necesar ca incetarea c.i.m. sa se faca din motive care nu tin de persoana angajatului.
Daca sunteti in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare,adica vi se desface contractul individual de munca din initiativa angajatorului si nu a dvs.,anuntati angajatorul (scris daca considerati necesar) ca doriti sa beneficiati de prevederile legale privind reducerea duratei normale a zile de lucru,prevederi stipulate in CCM unic ala nivel national 2007-2010,si anume de prevederile

ART.74. (3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii la disponibilizare colectia la firma privata laurms laurms Buna ziua. Am si eu o nedumerire. lucrez la o firma privata de soft si ieri am fost anuntati ca se fac concedieri colective. vor pleca 16 persoane din totalul ... (vezi toată discuția)
Banii de pe perioada preavizului de 20 de zile Alecsbv Alecsbv Buna ziua, Pana la inceputul lunii acestea am lucrat la un magazin, din cauza unor probleme o alta firma a preluat magazinul si o parte din angajati, eu nu ... (vezi toată discuția)
Concediere ANISOARA GHERGHINA ANISOARA GHERGHINA Care este perioada de preaviz acordata in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului? (vezi toată discuția)